Αχ. Μπέος: Θα παρουσιάσει τι παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή

Την εικόνα του Δήμου που παραλαμβάνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα παρουσιάσει, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει εντός της εβδομάδας, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όπως ανήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ζήτησε τα στοιχεία από τις υπηρεσίες και αναμένεται να τα παραλάβει, ίσως και αύριο, οπότε θα δώσει την εικόνα του Δήμου, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Στο μεταξύ, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, στον οποίο περιλαμβάνεται ποσό 190.000 € για τη μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ σε διευκρινήσεις που έδωσε ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του έτους, Θα προστεθούν στον προϋπολογισμού περίπου 800.000 €, για πληρωμή της μισθοδοσίας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος δήλωσε ότι επειδή η παράταξή του δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό και ψήφισε λευκό. Οι Μαργ. Πατσιαντάς και Απ. Παπατόλιας ψήφισαν θετικά, καθώς πρόκειται για ζήτημα διαδικαστικό που αφορά την καθημερινή λειτουργία του Βόλου.

Αναφορικά με τις παλιές οφειλές προς τον Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να γίνει καταβολή τους σε 48 μηνιαίες δόσεις, για διευκόλυνση των οφειλετών και ο Απ. Νάνος τόνισε ότι οι ευκολίες είναι δώρο άδωρο, καθώς τρέχουν οι τόκοι, προτείνοντας να μειωθεί το χαράτσι.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι αν υπάρχει δυνατότητα, μπορεί να εξετάσει η Υπηρεσία αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και με την προϋπόθεση, ότι δεν θα παραπεμφθεί η επιτροπή για παράβαση καθήκοντος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.