Αχ. Μπέος: Κατά των απολύσεων υπέρ της πρόσληψης μόνιμων (video)

Κόντρα με τις μειοψηφίες, όχι στις ζωντανές μεταδόσεις τηλεοπτικών συνεργείων

Υπέρ των εργαζομένων και του δίκαιου αιτήματός τους, κατά της αξιολόγησης τάχθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που τόνισε ότι είναι κατά των απολύσεων και υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Στη διάρκεια συζήτησης του θέματος ξέσπασε κόντρα μεταξύ του δημάρχου και των επικεφαλής των μειοψηφιών που άκουγαν τη συζήτηση του θέματος από το βάθος της αίθουσας, όπου είχε συγκεντρωθεί και κόσμος, ενώ ο Αχ. Μπέος, ζήτησε από τηλεοπτικά συνεργεία να σεβαστούν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην κάνουν ζωντανές ανταποκρίσεις.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου έχει υποστελεχωθεί, υπάρχει έλλειψη 258 ατόμων, συνταξιοδοτήσεις και όλες οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Η αξιολόγηση μόνο πρόβλημα θα φέρει. Η συγκριτική αξιολόγηση στοχεύει στις απολύσεις. Τα ποσοστά ανεργία από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα», ανέφερε και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προβεί στον επιμερισμό, να λάβει απόφαση στήριξης των εργαζομένων και να μη σταλούν τα στοιχεία στο υπουργείο.

Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη, ζήτησε από τον δήμαρχο να μην προχωρήσει στην αξιολόγηση και στον επανέλεγχο των συμβάσεων και τόνισε ότι αν η Δημοτική Αρχή δώσει εντολή να μην εφαρμοστεί η Αξιολόγηση, μπορεί να γίνει. Κάλεσε τον δήμαρχο να αποφασίσει υπέρ των εργαζομένων. Τέλος, ανέφερε ότι για πρώτη φορά ο δήμαρχος κατέβασε αφίσα της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι κακώς έγινε αυτή η πληροφόρηση για την αφίσα. Όπως ανέφερε «εγώ είπα στον υπάλληλο ότι αυτά μπορεί να τα κρεμάσει σε συγκεκριμένες θέσεις, γιατί το Δημαρχείο δεν είναι για αφισοκόλληση”.
Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η παράταξη της πλειοψηφίας και ο ίδιος θα είναι μαζί τους, στο θέμα της αξιολόγησης, χειροκροτούμενος ξανά από την πλειοψηφία.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να απολύσουμε κόσμο, αλλά να προσλάβουμε και μόνιμους. Θα είμαστε στο πλευρό σας, είμαστε κατά των απολύσεων. Στη συνάντηση που είχαμε είπαμε ότι θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι στους βολεμένους», ανέφερε ο δήμαρχος.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, λέγοντας ότι δεν έλαβε θέση για το εντέλλεσθαι να μη σταλούν οι φάκελοι αξιολόγησης, σχετικά με την αξιολόγηση και ο ίδιος είπε ότι δεν γίνεται διαβούλευση.

«Θα είστε πίσω από τις κουρτίνες»
Ο Αχιλλέας Μπέος, επιτέθηκε κατά των μειοψηφιών, λέγοντας ότι δημιούργησαν θέμα και αποχώρησαν την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν το λόγο.

Οι κ.κ. Σκοτινιώρης και Μιτζικός, απάντησαν από το βάθος της αίθουσας ότι βρίσκονται εκεί και τους ακούν, για να τους απαντήσει ο δήμαρχος «για εκεί είστε, πίσω από την κουρτίνα και εκεί θα παραμείνετε για πέντε χρόνια», υπό τα χειροκροτήματα των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων για να απαντήσει ο Αχιλλέας Μπέος «έχουμε συνηθίσει από τραμπούκους». Πρόσθεσε δε ότι για όσους στενοχωρήθηκαν εκτός από ξύδι, υπάρχει και σοκολάτα και μπορούν να πάρουν για να τους φύγει η στενοχώρια.
Απευθυνόμενος προς τον κόσμο που αντιδρούσε, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «Ξεχάστε αυτά που ξέρατε γελάει ο κόσμος μαζί σας, συνδικαλιστές της πλάκας».

Για μέτρα των ανέργων
Αναφορικά με την πρόταση Σωματείων για μέτρα κατά των ανέργων. Ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε πίστωση χρόνου για να διαπιστώσουν οι σύμβουλοι τα μέτρα που θα ληφθούν και τόνισε ότι λαμβάνονται αποφάσεις επί της ουσίας, χωρίς διαβούλευση. «Θα δούμε τα προβλήματα της κάθε οικογένειας και θα δώσουμε λύσεις. Στα επόμενα Δ.Σ. θα λάβουμε αποφάσεις», τόνισε.

Όχι στη ζωντανή ανταπόκριση
Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός κάλυπτε με ζωντανό ρεπορτάζ την αποχώρηση των μειοψηφιών και ο δήμαρχος παρακάλεσε τα τηλεοπτικά συνεργεία, να στήνουν τις κάμερες και να παίρνουν πλάνα, αλλά όχι να δίνουν ζωντανά ανταποκρίσεις.
Όπως ανέφερε «σεβαστείτε το Δημοτικό Συμβούλιο και μην κάνετε φασαρία. Δεν μπορείτε να μιλάτε, αλλά να καταγράψετε τη συνεδρίαση, μπορείτε να πάτε σε έναν άλλο χώρο, αν θέλετε να δώσετε ανταπόκριση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.