Αύριο η καταβολή του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών από την Περιφέρεια

Αύριο Τρίτη θα καταβληθεί το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, που ανέρχεται σε 724 € ανά νεφροπαθή και θα δοθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Άγιοι Ανάργυροι» Βασίλης Γιαννάκος, αλλά η ημερομηνία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων είναι άγνωστη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών, την Πέμπτη κατατέθηκαν τα χρήματα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και αύριο Τρίτη τα πληρωθούν οι 230 περίπου δικαιούχοι, τα διατροφικά επιδόματα για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος, το διατροφικό επίδομα, που ανέρχεται σε 362 € μηνιαίως, πληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την περασμένη Πέμπτη ο Περιφερειάρχης κατέθεσε τα χρήματα για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με αποτέλεσμα το διατροφικό επίδομα να καταβληθεί αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου.

Βέβαια, με το capital control των τραπεζών, οι δικαιούχοι νεφροπαθείς, δεν μπορούν αν το πάρουν μονομιάς, αλλά τμηματικά και, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος, δηλαδή 300 € την Παρασκευή και 420 € στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Τέλος, είναι άγνωστο, πότε θα κατατεθούν στους Δήμους τα ποσά για τα προνοιακά επιδόματα, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι οι πληροφορίες του αναφέρουν ότι τα προνοιακά θα καταβληθούν στις αρχές Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι οι νεφροπαθείς στη Μαγνησία, που λαμβάνουν επιδόματα πρόνοιας και διατροφής ανέρχονται σε 230 περίπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.