«Γέφυρες» για τον μητρικό θηλασμό

Ανοιχτές εκδηλώσεις στο «Αχίλλειο»

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μητρικού Θηλασμού» είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός Σύλλογος που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2004, με σκοπό την υποστήριξη, την προστασία και την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού στην χώρα μας.

Τα μέλη του είναι παιδίατροι, νεογνολόγοι, μαιευτήρες-γυναικολόγοι, μαίες/τες, νοσηλεύτριες/τες, κοινωνικοί λειτουργοί, διαιτολόγοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, φίλοι και υποστηρικτές του Μητρικού Θηλασμού.

Στις καθιερωμένες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας περιλαμβάνονται και οι «Γέφυρες», δηλαδή η «επικοινωνία και συνεργασία» του Συλλόγου με σχετικούς φορείς, σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με σκοπό την καθολική αποδοχή του Μητρικού Θηλασμού και τη δημιουργία μίας φιλικής προς αυτόν κοινωνίας.

Για τη φετινή χρονιά οι «Γέφυρες» θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Βόλου σήμερα 27 και αύριο 28 Ιουνίου 2014.

Όπως δήλωσε για το θέμα μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής απ΄το Βόλο κα Άννα Σταυρακάκη, στόχος είναι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον και να καταλάβουμε ότι η έλευση ενός παιδιού, είναι γιορτή και έτσι μια γιορτή για τη σωστή ενημέρωση, θα πραγματοποιήσουμε και εμείς».

Οι εκδηλώσεις προγραμματίζεται να περιλαμβάνουν ομιλίες πάνω σε θέματα που αφορούν τον μητρικό θηλασμό, έκθεση έργων τέχνης, φωτογραφίας, αφίσας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού. Το διήμερο εκδηλώσεων θα γίνει στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», η συμμετοχή είναι ελεύθερη και γίνονται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, του Δήμου Βόλου και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, για την Παρασκευή 27 Ιουνίου, η διημερίδα θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου, και εκπροσώπων φορέων, θα συνεχίσει με θέμα για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνική εκδήλωση με την συμμετοχή μαθητών από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και τη Δημοτική Σχολή Χορού.

Το Σάββατο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.