Για δύο μήνες επαρκούν τα χρήματα για μισθούς και έργα στο Δήμο Βόλου

Για την πληρωμή των μισθών, υπερωριών, ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και για τα συνεχιζόμενα έργα του ΕΣΠΑ, επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Βόλου, έστω κι αν σ’ αυτό το διάστημα η χρηματοδότηση από το Κράτος είναι μηδενική, διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πέγιος.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή ο Δήμος διαθέτει απόθεμα δύο μηνών για τη μισθοδοσία του προσωπικού, τις υπερωρίες και τις ασφαλιστικές εισφορές, των εργαζομένων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχει διαθέσιμο ποσό 1,5εκ.€ για τη χρηματοδότηση συνεχιζόμενων έργων, από ΣΑΤΑ και «Θησέας», που γίνονται στο Δήμο.

Ο κ. Πέγιος τόνισε ότι ο Δήμος προχώρησε σε στάση πληρωμών εδώ και 10 ημέρες, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα, εκφράζοντας την αισιοδοξία, ότι θα βρεθεί λύση.

«Το απόθεμα των δύο μηνών είναι με τη λογικά ο Δήμος να μην πάρει καθόλου χρήματα από το κράτος για δύο μήνες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος. Όπως ανέφερε, αν το κράτος τηρήσει τη μηνιαία επιχορήγηση προς το Δήμο (περίπου 1 εκ. €), ο Δήμος δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι έγινε σωστή διαχείριση χρημάτων, ενώ υπάρχει και επάρκεια καυσίμων με τον σωστό προγραμματισμό που γίνεται.

Τέλος, ανέφερε ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται ποσό 1,8 εκ. €, για τα προνοιακά δικαιώματα, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκ μέρους του Δήμου, το θέμα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και απομένει η εκταμίευση των χρημάτων, από το υπουργείο.

Πιάνουν δουλειά τα δίμηνα
Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου, πιάνουν δουλειά 85 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις, που θα απασχοληθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας, που αναμένεται να συμβάλουν σε καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.