Γ. Μουλάς: Θέμα χρόνου το κλίμα συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, γρήγορα θα εξομαλυνθεί και το κλίμα συναίνεσης θα έρθει μόνο του και είναι θέμα χρόνου, εκτίμησε ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Μουλάς, σε δήλωσή του μια μέρα μετά τη χθεσινή πρώτη και σε κλίμα μεγάλης έντασης συνεδρίαση.
Ερωτηθείς πως θα πορευθεί η πόλη και το κορυφαίο της όργανο, από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν και χρειάζεται δουλειά και συναίνεση και όχι αντιπαραθέσεις, ο Γιώργος Μουλάς παραδέχτηκε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξε μεγάλη ένταση και τόνισε ότι πρέπει να εξομαλυνθεί η κατάσταση που δημιουργεί εντάσεις, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να δουλέψει καλύτερα και πιο εύρυθμα.
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα εφαρμοστεί ο κανονισμός που προβλέπεται από το Νόμο. Αν και μερικοί δυσανασχετούν, δε θα τους κάνω τη χάρη και θα εφαρμόσω τον κανονισμό με αυστηρότητα και η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι πιο εύρυθμη, πιο ευχάριστη και πιο αποδοτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν υπάρχουν κάποιες σκέψεις για συναίνεση, καθώς τα πάθη της προεκλογικής περιόδου δεν έχουν καταλαγιάσει και, απ’ ότι φάνηκε, υπάρχουν ίσως και προσωπικές διαφορές μεταξύ των συμβούλων, κάτι που επηρεάζει τη λειτουργία του οργάνου, ο πρόεδρος του Σώματος, εκτίμησε ότι το κλίμα συναίνεσης θα επιτευχθεί από μόνο του.
Όπως ανέφερε ο Γ. Μουλάς, όπου δεν θα υπάρχει συναίνεση, αλλά μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση, θα τεθεί στην κρίση του Βολιώτικου λαού. Και ο λαός θα κρίνει τη στάση του καθένα και της κάθε παράταξης, αν είναι παραγωγική και λογική ή αν υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.
Τέλος, ο Γ. Μουλάς έκανε λόγο για «αυτοΐαση» της πολιτικής αντιπαράθεσης της πρώτης συνεδρίασης.

Μόνο η μείζονα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ
Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο Γιώργος Μουλάς ανέφερε ότι εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο κανονισμός, ότι στη Διοίκηση της Επιχείρησης μπορεί να συμμετάσχει μόνο ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας.

«Αυτό δεν είναι λόγος να διαμαρτύρεται καμία παράταξη, διότι έχει την ευχέρεια να παρίσταται, να ενημερώνεται και να κάνει τις παρεμβάσεις της με διάφορους τρόπους. Ο κ. Σκοτινιώτης ήταν μέχρι τώρα πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα και μπορεί να συνεχίσει να ενημερώνεται και να έχει μια πλήρη εικόνα των τεκταινομένων στην Επιχείρηση».

Τέλος ο κ. Μουλάς τόνισε ότι κατά τη διαδικασία συγκρότησης των επιτροπών Νομικών Προσώπων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας επιτροπών Παιδείας, έγινε αρχικά μια προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή της αντιπολίτευσης, αλλά δεν τα βρήκαν οι παρατάξεις μεταξύ τους, οπότε εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.