Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Το θέμα ΕΡΓΗΛ δείχνει ότι δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου

Στο θέμα της ΕΡΓΗΛ αναφέρεται το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς Μαγνησίας, που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το πρόβλημα της ΕΡΓΗΛ – ΔΕΥΑΜΒ αναδεικνύει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα: Την έλλειψη οποιασδήποτε δυνατότητας διαλόγου και συνεννόησης οποιουδήποτε επιπέδου στα όργανα και γενικά εντός των πλαισίων του Δήμου.

Το Δίκτυο κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι βρίσκεται σε αφασία διανύοντας την post – Mpellos εποχή του, τα δε όργανά του όπως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούν να αναδείξουν κανένα σοβαρό και με σημασία για τον Βολιώτικο Λαό θέμα, πνιγμένα μέσα σε μια κακόηχη και κακόγουστη τραμπουκική λειτουργία που έχει επιβληθεί από την πλειοψηφία αλλά υφίσταται και λόγω των πολιτικά και ηθικά αδύναμων, πολυδιασπασμένων αντιπολιτευτικών παρατάξεων.

«Εάν βρισκόμασταν σε μια κανονική κατάσταση στο Δήμο Βόλου θα προτείναμε να γίνει άμεσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ανοιχτή και σε βάθος για το θέμα που προέκυψε με την ΕΡΓΗΛ αλλά και την ΔΕΥΑΜΒ, τα έργα και τις ημέρες της μέχρι σήμερα. Θα ζητούσαμε δε, να υπάρξει συμφωνία αντιμετώπισης της απειλής της ΕΡΓΗΛ αλλά και της αναμόρφωσης της ΔΕΥΑΜΒ από αυτή την συζήτηση που θα έμπαινε σε εφαρμογή άμεσα», τονίζει το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οργή και αγανάκτηση δημιουργούν στους πολίτες όσα γράφονται και συζητιούνται τον τελευταίο καιρό για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Είναι φανερό ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο εδώ και χρόνια.

«Οι κατηγορίες για σκάνδαλα, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η τιμολογιακή της πολιτική, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση του κόστους λειτουργίας της αλλά και η παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος σχετικά με το δημόσιο συμφέρον για την υπηρέτηση του οποίου ιδρύθηκε εξαρχής, προβληματίζουν δικαιολογημένα. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά οι προϊστάμενοι της ΔΕΥΑΜΒ αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις παίζοντας ¨ρολόι¨ στην βολευμπολιστική αργκό, χωρίς κανενός είδους αξιολόγηση χωρίς απολογισμούς τμημάτων και στελεχών χωρίς αναλήψεις δεσμεύσεων και προγραμματισμού. Χωρίς κανενός είδους λειτουργία αξιολόγησης και εκτίμησης αποτελεσμάτων, χωρίς φυσικά δημόσια συζήτηση, χωρίς να παρουσιάζεται οτιδήποτε από το ΔΣ της εταιρείας ή το Δημ. Συμβούλιο, χωρίς οποιοδήποτε σχέδιο ανάπτυξης με στόχους τις καλύτερες, φθηνότερες, επαρκέστερες και αειφόρες υπηρεσίες προς το λαό του Βόλου, έτσι συνεχίζει να πορεύεται η εταιρεία αυτή¨, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Καταλήγοντας το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς τονίζει ότι όλα τα παραπάνω είναι μεγάλη απειλή και ουσιαστικό μειονέκτημα του Δήμου Βόλου, ειδικότερα στις σημερινές άγριες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα της «πρώτης φοράς αριστερά»…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.