ΔΕΥΑΜΒ: Αναφορά Γαργάλα στην Αποκεντρωμένη για τις εισηγήσεις

Αναφορά – ερώτηση κατέθεσε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε ο σύμβουλος της μειοψηφίας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Κώστας Γαργάλας για την αποστολή ημερήσιας διάταξης και εισηγήσεων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως αναφέρει ενόψει της χθεσινής συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ, που είχε προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι, οι εισηγήσεις των 41 θεμάτων εστάλησαν την ίδια ημέρα στις 7.30 το πρωί, ενώ τονίζει ότι μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονταν σημαντικά θέματα όπως εργασιακά, αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015, ορισμός Διευθυντών Υπηρεσιών και Προϊσταμένων, εγκρίσεις μελετών – τευχών δημοπράτησης, εγκρίσεις τεχνικών προδιαγραφών κλπ.

«Είναι πρόδηλο ότι χρόνος και περιθώριο μελέτης των εισηγήσεων των 41 θεμάτων δεν υπήρχε, με επιπρόσθετο δεδομένο ότι καθημερινά έχω εργασιακές υποχρεώσεις ως ελεύθερος επαγγελματίας (Πολιτικός Μηχανικός)», σημειώνει ο σύμβουλος, που προσθέτει ότι καθυστέρηση λήψης των εισηγήσεων συμβαίνει για πολλοστή φορά, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η πλήρης και ολοκληρωμένη ενημέρωση και άρα να διαμορφώνονται στο Δ.Σ. συνθήκες προχειρότητας και μη λήψης ορθών αποφάσεων.

Όπως αναφέρει ο Κ. Γαργάλας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ της 07/04/2015 ο Πρόεδρος και Δήμαρχος κ. Μπέος απευθυνόμενος προς τον Αντιπρόεδρο κ. Παπαευσταθίου αλλά και στους άλλους Συμβούλους ανέφερε ότι «εμείς δεν σας αποστέλλουμε εισηγήσεις γιατί δεν προβλέπεται από πουθενά και όποιος θέλει να ενημερωθεί ας απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες».

«Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες καθίσταται σαφές ότι, πέρα από την εμφανή μεθόδευση και υποκρυπτόμενη πονηρία της Δημοτικής Αρχής Βόλου, υφίσταται παράλληλα εμφανής καταστρατήγηση των διατάξεων του Νόμου που την υποχρεώνουν σε έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ», τονίζει το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Καταλήγοντας ο Κώστας Γαργάλας ζητά να πληροφορηθεί πότε πρέπει να αποστέλλεται η Ημερήσια Διάταξη και πότε οι εισηγήσεις των θεμάτων, πόσες ημέρες πρέπει να μεσολαβούν από την αποστολή και των δύο προαναφερθέντων και την ημέρα Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και αν πρέπει να δημοσιοποιούνται η ημερήσια διάταξη αλλά και οι εισηγήσεις, όπως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έπραττε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.