Διάθεση μηχανημάτων για αποκατάσταση ζημιών θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Με 51 θέματα συζήτησης συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 18.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που θα λάβει απόφαση διάθεσης μισθωμένων μηχανημάτων για την αποκατάσταση ζημιών από την καταιγίδα της 14ης Μαΐου 2016.
Ακόμη, θα εγκρίνει την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Α’ τρίμηνο του έτους 2016 για τον έλεγχο υλοποίησής του και για απευθείας μίσθωση ακινήτου εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου στο πλαίσιο του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στέγαση και Επανένταξη» για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών ωφελούμενων.

Το σώμα θα λάβει απόφαση για την παραχώρηση χρήσης γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση “Αλιβέρι” στη Ν. Ιωνία στο Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου και για την παραχώρηση χώρου στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου.
Επίσης, θα ληφθεί απόφαση έγκρισης συμμετοχής του Δήμου Βόλου ως φορέας υλοποίησης στο σύστημα κεντρικής υποστήριξης της πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ “ΑΤΛΑΣ” και θα εγκριθούν αποφάσεις των Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, που αφορούν στους απολογισμούς οικονομικής χρήσης 2015.
Το Δ.Σ. Βόλου θα αποφασίσει παράταση της σύμβασης εργασιών του έργου “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της περιοχής παρέμβασης με συλλογή πρωτογενούς υλικού και προωθητικές ενέργειες” και θα αποφανθεί για τη διατήρηση ή απομάκρυνση κενωθέντος περιπτέρου στη Μακρινίτσα.

Ακόμη, θα επανεγκρίνει την προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών και ελαστικών δαπέδων ασφαλείας, της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας, λόγω αλλαγής συντελεστή Φ.Π.Α., της προμήθειας δημιουργία χώρου παιδιού, θα επικαιροποιήσει τη μελέτη και τρόπου εκτέλεσης του έργου “Κατασκευή νέων οδών στο Δήμο Βόλου”, προϋπολογισμού 150.000 €, λόγω αλλαγής συντελεστή, τις εργασίες συντήρησης των σχολείων Δ.Ε. Ν. Ιωνίας έτους 2016″, προϋπολογισμού 120.000 € και τις εργασίες συντήρησης των σχολείων Δ.Ε. Βόλου έτους 2016.
Το σώμα θα λάβει απόφαση έγκρισης μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου “Επισκευή στέγης κτιρίου Σπίρερ”, προϋπολογισμού 123.000 €, για ανασύνταξη του Γ΄ Κεφαλαίου της Πολεοδομικής Μελέτης Αγίας Παρασκευής του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4315/2014, άρθρα 1 & 2 και για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση εργοταξιακών παροχών ρεύματος για κοινωνικούς λόγους έως 31/12/2016.
Τέλος, θα ληφθεί απόφαση για τον καθορισμό θέσεων τοποθέτησης πλαισίων με τουριστικούς χάρτες της πόλης στο Βόλο.

Η Οικονομική
Θα προηγηθεί στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με κυριότερα θέματα συζήτησης την έγκριση πρακτικού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και των Νομικών Προσώπων έτους 2016.

Επίσης, θα εγκριθεί η μελέτη (τεχνική έκθεση, ενδεικτικός προϋπολογισμός, τεχνικές προδιαγραφές, συγγραφή υποχρεώσεων) και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την “Προμήθεια τροφών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δημοτικού Καταφυγίου για ένα έτος” ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 21.955,44 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).
Τέλος, θα καταρτιστούν οι όροι διεξαγωγής δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου για εγκατάσταση και λειτουργία Λούνα Παρκ κατά την διάρκεια της εμποροπανήγυρης έτους 2016.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.