Δράσεις προώθησης της υγιεινής διατροφής στο Ορφανοτροφείο

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 14 Μαρτίου μία σειρά από δράσεις για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά του Ορφανοτροφείου του Βόλου. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο εθελοντής και άμισθος συνεργάτης του Ορφανοτροφείου Βόλου Παναγιώτης Ζήσης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc.
Το πρώτο σεμινάριο διεξήχθη το Σάββατο, 21/2/2015 στα μικρά παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου (ηλικίας 6-12 ετών) και είχε ως θέμα: «Γνωρίζω τις ομάδες τροφίμων- μαθαίνω για τη Μεσογειακή Διατροφή» χρησιμοποιώντας εποπτικό υλικό κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών μέσω Η/Υ.
Το δεύτερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/2/2015 στα μεγαλύτερα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου (ηλικίας 13-17 ετών) και είχε ως θέμα «Μεσογειακή Διατροφή- Ομάδες Τροφίμων- Συχνότητα κατανάλωσης» χρησιμοποιώντας εποπτικό υλικό κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών μέσω Η/Υ. Στη συνέχεια, τα παιδιά με τις υποδείξεις του διαιτολόγου προχώρησαν στην παρασκευή μιας υγιεινής σαλάτας ως συνοδευτικού γεύματος για το μεσημεριανό τους.
Σε τρίτη φάση, το Σάββατo 7/3/2015 σε συνεργασία με την Κλινική Διαιτολόγο- διατροφολόγο, Msc κ. Μπλούχου, οι δύο διαιτολόγοι μαζεύτηκαν με τα μικρά παιδιά γύρω από το τζάκι και ανέγνωσαν το εκπαιδευτικό παραμύθι «Διατροφονήσι» ζητώντας στο τέλος από τα παιδιά να επισημάνουν τα κεντρικά σημεία και τα συμπεράσματα του παραμυθιού. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε διαδραστικό παιχνίδι με τα προπλάσματα των τροφίμων, χωρίζοντας τα τρόφιμα σε ομάδες και στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν το «Υγιεινό μου πιάτο», με υγιεινά τρόφιμα τα οποία συνδυαζόμενα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο υγιεινό γεύμα. Τις ζωγραφιές των παιδιών ανέλαβαν οι διαιτολόγοι να τις πλαστικοποιήσουν έτσι ώστε να γίνουν σουπλά για να χρησιμοποιούνται στα γεύματά τους.
Τέλος, το Σάββατο 14/3/2015 οι έφηβοι του ιδρύματος είχαν την ευκαιρία από τον κ. Ζήση να μάθουν και να συζητήσουν για την παχυσαρκία και τις επικίνδυνες δίαιτες αδυνατίσματος. Ο κ. Ζήσης ευχαριστεί θερμά την κοινωνική λειτουργό κ. Κεχαγιά και την παιδαγωγό του ιδρύματος κ. Τασσιά για τη βοήθεια στην οργάνωση του όλου εγχειρήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.