Είδαν την έκλειψη Σελήνης… τα ξημερώματα

Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι που μαζεύτηκαν στο προαύλειο του Αγ. Κωνσταντίνου

Σήμερα περίπου 5 τα ξημερώματα παρουσιάστηκε το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο της ολικής έκλειψης της Σελήνης, ενώ για την παρατήρησή της, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης, οργάνωσε συγκέντρωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, δίπλα στο ρολόι, όπου στήθηκαν τα τηλεσκόπια έγινε παρατήρηση, κατέγραψαν και φωτογράφησαν την έκλειψη, της Σελήνης, η οποία εκείνη την ώρα βρέθηκε στο δυτικό ορίζοντα. Ειδικά με τα τηλεσκόπια θα παρατηρήσουν και τα όρη τις «θάλασσες» και του κρατήρες της Σελήνης.

Εξαιρετικό κίνητρο για την παρατήρηση της έκλειψης παρείχε το γεγονός πως η έκλειψη συμβαίνει κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Υπερπανσελήνου», δηλαδή την Πανσέληνο που συμπίπτει με τη Σελήνη να βρίσκεται στο περίγειο, το κοντινότερο σημείο στη Γη. Αυτό σημαίνει πως η φαινόμενη διάμετρος της υπό έκλειψη Σελήνης θα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλείψεις. Αυτό το φαινόμενο δεν θα συμβεί ξανά μέχρι το 2033.

Κατά τη διάρκεια της ολικής φάσης της έκλειψης, η Σελήνη βρίσκοτναν στο δυτικό-νοτιοδυτικό ουρανό από τις 25 μοίρες και σταδιακά χαμηλότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.