Στις 23 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, θα εορταστεί η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως και στο Βόλο.
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, «για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη του Βόλου περιλαμβάνει: γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής. Ώρα 110..0π.μ. δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ώρα 11.30π.μ. επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πλατεία Ρήγα Φεραίου- δίπλα από το κτίριο της ΕΟΤ), ομιλία εκπροσώπου των τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων, φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων κ.λπ. Σημειώνεται, ότι ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν».































