“Επικοινωνιακή” ανάθεση 9.500 ευρώ για εργαζόμενη στο γραφείο του Δημάρχου

Αποφασίστηκε από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Τα “δικά του παιδιά” φαίνεται να τακτοποιεί σιγά σιγά ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Έχοντας αποκαταστήσει τους περισσότερους από αυτούς σε θέσεις ειδικών και νομικών συμβούλων και άλλες έμμισθες θέσεις ευθύνης, προχώρησε στην αποκατάσταση ενός ακόμη στελέχους το οποίο εργαζόταν εθελοντικά στο εκλογικό του κέντρο.

Πρόκειται για την κα Αλίκη Στεφάνου η οποία από το Σεπτέμβριο εξασφάλισε τη θέση της στο δημαρχιακό γραφείο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της, αλλά θα αμείβεται, ως φαίνεται, μέσω του ΔΕΟΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ. Μετά την προκλητική ανάθεση της “επικοινωνίας” και προβολής των δραστηριοτήτων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ σε εταιρία με τίμημα 12.546 ευρώ η οποία απερρίφθη από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αυτή τη φορά ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, οργανισμός του οποίου ηγείται ο κ. Γιώργος Βλιώρας, ανάθεσε την “Επικοινωνιακή στρατηγική για την προβολή των δραστηριοτήτων του Ν.Π.Δ.Δ.του ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.». στην κ. Αλίκη Στεφάνου με αμοιβή 9.500 ευρώ!

Φαινομενικά η απόφαση είναι νόμιμη, καθώς πρόκειται για ανάθεση κάτω του ποσού των 20.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος. Δυστυχώς όμως, όπως και στην περίπτωση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η επιλογή του προσώπου που αναλαμβάνει να διαμορφώσει την “επικοινωνιακή στρατηγική” του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι τυχαία. Η κα Στεφάνου εργάζεται ήδη από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, στο γραφείο του Δημάρχου ως μία από τις γραμματείς του κ. Μπέου, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες, να έχει υπογράψει σύμβασης εργασίας.

Από τις δημοσιεύσεις στη “Διαύγεια” προκύπτει ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2015 με απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Γιώργου Βλιώρα (Αρ. Πρωτ.: 1760/ΠΡ402) ανατίθεται στην κ. Αλίκη Στεφάνου ο “Σχεδιασμός της Επικοινωνιακής Στρατηγικής για την προβολή των δραστηριοτήτων του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Βόλου “ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ”, ενώ με δεύτερη απόφαση την ίδια ημέρα αποφασίστηκε η έγκριση για την ανάληψη πίστωσης του ποσού για την πληρωμή της παραπάνω δαπάνης, κάτι που σημαίνει ότι άμεσα αναμένεται η έκδοση του ανάλογου εντάλματος και η τελική πληρωμή, εφόσον βέβαια αυτή υπογραφεί από τον αρμόδιο Επίτροπο.

Αν υποτεθεί ότι η απόφαση ελήφθη πράγματι για τους λόγους που περιγράφονται σε αυτή τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Με βάση ποια πρότυπα και ποιους στόχους θα γίνει ο σχεδιασμός της επικοινωνιακής στρατηγικής; Πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός; Πως θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα; Υπάρχει κάποιος ενδεικτικός προϋπολογισμός, με βάση τον οποίο θα γίνει ο σχεδιασμός, για την προβολή του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων ή άλλων δράσεων επικοινωνίας; Με ποια κριτήρια επελέγη η συγκεκριμένη ιδιώτης για να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη εργασία τη στιγμή που υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται στην στρατηγική επικοινωνία και θα μπορούσαν μάλιστα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κόστος ενδεχομένως μικρότερο των 9.500 ευρώ;

Τα παραπάνω ερωτήματα βεβαίως είναι ρητορικά και δεν χρήζουν καμίας απάντησης, δεδομένου ότι το αντικείμενο της εργασίας η οποία ανατίθεται είναι μόνο για τις εντυπώσεις και η ουσιαστική εργασία που θα προσφέρει η κ. Στεφάνου είναι η γραμματειακή υποστήριξη στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου. Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αμειφθεί γι’ αυτό παρά μόνον αυτός που τελικά επελέγη.

Η κ. Στεφάνου σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο δηλώνει δημοσιογράφος με εξειδίκευση στα θέματα διατροφής ενώ έχει εντρυφήσει ιδιαιτέρως στα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.