Με τα καΐκια τους αποκλείουν το λιμάνι του Βόλου οι αλιείς – Περράκης: «Απλήρωτοι εδώ και 2,5 χρόνια»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Την Κυριακή στις 10 το πρωί

Συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί οι παράκτιοι αλιείς του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου και Νοτίου Πηλίου. Με τα καΐκια τους θα ξεκινήσουν από το ύψος του Τελωνείου και θα μπουν στο επιβατικό λιμάνι κλείνοντάς το για λίγο.

Όπως ανέφερε στο magnesianews.gr o πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου, Παναγιώτης Περράκης, οι παράκτιοι αλιείς συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση της Κυριακής, ζητώντας λύση για μια σειρά σημαντικά ζητήματα, όπως το ακριβό πετρέλαιο, το πρόβλημα με την αντικατάσταση διχτυών εξαιτίας των καταστροφών που προκαλούν τα θηλαστικά, το ηλεκτρονικό σύστημα VMS, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και δελτία αποστολής.

Παράλληλα επισήμανε πως οι παράκτιοι αλιείς της Μαγνησίας παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 χρόνια λόγω των νεκρών ψαριών της Κάρλας.

Τέλος επιβεβαίωσε την άσκηση πιέσεων που κατήγγειλε μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη ο γραμματέας του συλλόγου, κ. Κουτσελίνης, από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου για να μην πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις, βάζοντας στο τραπέζι και το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων για τα νεκρά ψάρια.

Γ.Σ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.