Επιπλέον αναβάθμιση του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ από τη νέα Διοίκηση

Για ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, που είναι το μοναδικό Δημοτικό και άκρως ανταγωνιστικό ΙΕΚ στη χώρα, δεσμεύτηκε η νέα Διοίκηση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το απόγευμα, ενώ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Νατάσσα Μορφογιάννη, τόνισε ότι οι σπουδαστές των εννέα τμημάτων, αφού αποφοιτήσουν, θα προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Δήμο Βόλου, αφενός για να εφαρμόσουν στην πράξη όσα μαθαίνουν, αφετέρου για να προσφέρουν στην πόλη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ Βόλου, παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΔΕΙΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, η αντιπρόεδρος Σοφία Χάλαρη, τα μέλη της Διοίκησης Χρήστος Στεφόπουλος και Στέλιος Χατζηστυλιανός, εκ μέρους του ΔΙΕΚ η Λέττα Αργυρίου και ο διευθυντής του ΚΕΚΠΑ Γιάννης Γρηγορίου. Το νέο Δ.Σ. αποτελούν ακόμη οι κ.κ. Αργυράκου, Οικονόμου, Γρηγορίου, Μπέλλος, Χαριτάκης και Δραμητινός.

Η πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ έκανε λόγο για ένα Νομικό Πρόσωπο με πολλές δράσεις και τομείς για όλες τις ηλικίες και αναφέρθηκε στον διαρκή αγώνα που έγινε και εκ μέρους των προκατόχων της για να διατηρηθούν οι δομές αυτές, κυρίως όμως αυτός της κοινωνικής πολιτικής που είναι αντικείμενο του ΚΕΚΠΑ.

Όπως ανέφερε η κα Μορφογιάννη, η νέα Δημοτική Αρχή διαπίστωσε ότι το ΔΕΙΚ στεγάζεται σε ένα πολύ ωραίο κτίριο, αλλά παρουσιάζει πολλές ελλείψεις και η νέα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, ώστε να γίνει πιο βιώσιμο και να προσελκύσει περισσότερους σπουδαστές. «Ως εκπαιδευτικός δύσκολα θα δούλευα εδώ λόγω ελλείψεων. Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις έτσι ώστε να αυξήσουμε την προσέλευση των σπουδαστών. Στόχος μου δεν είναι να κάνω πολιτική αλλά ότι μπορώ για το καλό της πόλης», τόνισε.

«Δεσμεύομαι ότι οι απόφοιτοι του ΔΙΕΚ θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Δήμο, για να ωφελούνται οι ίδιοι και να προσφέρουν στην πόλη», ήταν η δήλωση της νέας προέδρου του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.
Αναφερόμενη στις δομές της κοινωνικές πολιτικής του Δήμου (ΚΕΚΠΑ) η κα Μορφογιάννη δεσμεύτηκε ότι η ίδια και η νέα Διοίκηση θα προσφέρουν τα μέγιστα για να βοηθήσουν τα άτομα και κινητικά και νοητικά προβλήματα.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Σοφία Χάλαρη δεσμεύτηκε ότι η νέα Διοίκηση θα προσπαθήσει για το καλύτερο και κάλεσε τους όσους ενδιαφέρονται να απευθύνονται στο ΔΙΕΚ είτε τηλεφωνικά 24210 – 56446 και 56389 είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΔΙΕΚ.

Τέλος, μίλησε η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Λέττα Αργυράκου, που αναφέρθηκε στην ιστορία και την προοπτική του ΙΕΚ, που πλέον έχει δυναμικό 180 σπουδαστών.
Για φέτος θα λειτουργήσουν εννέα τμήματα (γραφιστική, τεχνικός ενδύματος και υποδήματος – σχεδιαστής μόδας, εσωτερικής αρχιτεκτονικής διακόσμησης, φωτογραφίας, συντηρητή έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, τεχνικού χειροποίητου κοσμήματος – σχεδιαστής κοσμήματος, τεχνικός κοσμήματος παραγωγής, κεραμικής τέχνης, μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας και τεχνικός τουριστικών επιχειρήσεων και μονάδων φιλοξενίας), ενώ τα μαθήματα ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου.

Επίσης αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές συνεργασίες των τμημάτων, στη συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε επίπεδο διαδραστικού σεμιναρίου και στο γεγονός ότι, αυτή την περίοδο οι σπουδαστές ενδυματολογίας και κοσμήματος θα δείξουν τη δουλειά τους και θα συμμετάσχουν στο Athens Xclusive Designers Week, στις 26 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχουν Έλληνες σχεδιαστές μόδας και θα παρουσιάσουν 22 δημιουργίες σε κόσμημα και ένδυμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.