Ζέττα Μακρή: Προκηρύχθηκε θέση Επιτρόπου στον νομό Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εντός τριών το αργότερο μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία

Το γεγονός ότι προκηρύχθηκε θέση Επιτρόπου στον νομό Μαγνησίας και εντός τριών το αργότερο μηνών, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, έκανε γνωστό η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή, που είχε καταθέσει σχετική αναφορά στο Υπ. Δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής : «Η Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ κα Ζέττα Μακρή είχε καταθέσει αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας το αίτημα του δήμου Βόλου για ορισμό Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βόλο. Η κα Μακρή στην αναφορά της τόνιζε ότι στον δήμο Βόλου από τον Νοέμβριο του 2013 παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του, λόγω της συνταξιοδότησης του προηγούμενου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της κωλυσιεργίας αντικατάστασης του. Η βουλευτής Μαγνησίας εξηγούσε, επίσης, ότι ο ορισμός Επιτρόπου αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς διασφαλίζει την νομιμότητα των πράξεων του δήμου και την αρχή της διαφάνειας και εγγυάται το δημόσιο συμφέρον.

Στην απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Αθανασίου στην αναφορά αυτή, η οποία κοινοποιήθηκε στην κα Μακρή την Παρασκευή, 31-10-2014, αναφέρεται ότι (με βάση το υπ΄ αρ. 502 / 06 – 10 -2014 έγγραφο του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του συνημμένου ενημερωτικού σημειώματος της Γενικής Συντονίστριας Διοικητικής Υποστήριξης) ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει προκηρύξει την κάλυψη των κενών θέσεων Επιτρόπων , μεταξύ των οποίων είναι και η θέση Επιτρόπου στον Ν. Μαγνησίας. Επισημαίνεται επίσης, ότι εντός του μηνός Οκτωβρίου αναμενόταν η σύγκληση του Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου, προκειμένου να προωθηθεί η επιλογή και τοποθέτηση των νέων Επιτρόπων, με αποτέλεσμα εντός των δύο ή τριών επομένων μηνών να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης Επιτρόπου στην Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Ν. Μαγνησίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.