Θετικοί οι φορείς σε αναζήτηση χρημάτων για τη Regatta

Σε αναζήτηση χρημάτων βρίσκεται ο Δήμος Βόλου για τη διοργάνωση της Regatta τον Σεπτέμβριο του 2016 και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου από την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, με τη συμμετοχή του ΟΛΒ, της Περιφέρειας, Θεσσαλίας, Επιμελητηρίου ξενοδόχων, εμπόρων και καταστηματαρχών.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, σε διάστημα 15 ημερών πρέπει να δοθεί απάντηση στον Οργανισμό Sail Trainning International, ενώ οι φορείς εμφανίστηκαν θετικοί στη διοργάνωση και την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει νέα συνάντηση για καθορισμό συγκεκριμένων οικονομικών δεσμεύσεων ανά φορέα, για να δοθεί απάντηση αν τελικά ο Βόλος θα αναλάβει την Regatta.

Το κόστος για την ανάληψη της διοργάνωσης ανέρχεται σε 60.000 £ (περίπου 83.000 €), και πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα μισά χρήματα (40.000 €), ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θέκλα Καμμένου, ο Νίκος Ντόκος εκπρόσωπος του ΟΛΒ και της Sail Training International, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, ο πρόεδρος των καταστημάτων καφέ μπαρ και εστίασης Γιάννης Γρηγορίου και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ενώ στη σύσκεψη προβλήθηκε βίντεο και πλάνα από τη διοργάνωση του 2010 στο Βόλο.

Ο Νίκος Ντόκος αναφέρθηκε στη διοργάνωση της Regatta το 2010, τονίζοντας ότι ήταν εκπληκτικό γεγονός, που απέφερε πολλά στο Βόλο καθώς υπήρξαν 5,54 εκ. επισκέπτες της ιστοσελίδας της STI, περίπου 2000000 περάσματα κόσμου από το λιμάνι, ενώ εκτίμησε ότι τα πληρώματα των ιστιοφόρων και οι επισκέπτες άφησαν στην πόλη του Βόλου περίπου 3 εκ. € σε τροφοδοσία, τρόφιμα εξόδους κλπ.
Σύμφωνα με τον Νίκο Ντόκο, ο Βόλος ευνοείται από μια τέτοια διοργάνωση και έχει πλεονέκτημα, καθώς έχει φυσικό λιμάνι, με ελεύθερη χώρο, που δεν έχει μεγάλο εμπορική κίνηση.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ανέφερε ότι η μοναδική συμμετοχή της Ελλάδας για τη Regatta, είναι αυτή του Βόλου κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί για την παγκόσμια προβολή του. Η προηγούμενη διοργάνωση, ανέφερε είχε κοστίσει 127.000 € με 50.000 € συμμετοχή του Βόλου και με έξοδα που είναι καλύψει ο Δήμος, ενώ τόνισε ότι το ποσό συμμετοχής αυξήθηκε στα 83.000 € περίπου και πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα μισά χρήματα. Όπως ανέφερε, ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιο κόστος και πρότεινε τη συνδιοργάνωση Περιφέρειας, Επιμελητηρίου και ΟΛΒ, που μπορεί να προσφέρει υποδομές.
«Επειδή τους ενδιαφέρει η Μαύρη Θάλασσα, η Επιτροπή πρότεινε στο Βόλο τη διοργάνωση του 2016, ενώ οι διοργανωτές αυτή την περίοδο κάνουν επαφές με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και αναμένουν την απάντηση του Βόλου», ανέφερε.

Η Θέκλα Καμμένου τόνισε ότι το Επιμελητήριο που συμμετείχε στη συνεδρίαση της STI, αποφάσισε να στηρίξει το εγχείρημα και να συνεισφέρει οικονομικά, ενώ τόνισε ότι η Regatta θα μπορούσε να προωθηθεί σε πράκτορες κρουαζιέρας και τουριστικούς πράκτορες.
«Μπορούμε να συγκεντρώσουμε οι φορείς 83.000 €, αλλά σημαντικό είναι να υπάρξουν χορηγοί για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πρέπει να συμφωνήσουμε οι φορείς να πάμε μπροστά γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος», ανέφερε και εκτίμησε ότι με σωστή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Η αντιδήμαρχος εξήγησε ότι για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία πρέπει να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον το ποσό των 40.000 € και να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ζήτησε να φέρει πρόταση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο κ. Χαλέβας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Χαλέβας δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και εκτίμησε ότι πρέπει να γίνουν επαφές με τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Μάλιστα πρότεινε να «παντρευτεί» η ιστιοδρομία, με την προσπάθεια που κάνει η ΕΚΠΟΛ για αναγνώριση της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστική διαδρομή της Ευρώπης. «Αν θέλομε να προσελκύσουμε τουρισμό με θετικό απολογισμό, πρέπει να δώσουμε και είναι υποχρέωση όλων να εμπλακούν», ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου κάνει μεγάλη προσπάθεια για αύξηση της επισκεψιμότητας και πρότεινε να οριστεί επιτροπή με συμμετοχή όλων των φορέων για να συζητηθούν τα οικονομικά δεδομένα.

Στο Βόλο ιστιοφόρο από την Αυστραλία
Για δύο ημέρες θα έχουν την ευκαιρία θα να δουν από κοντά και να περιηγηθούν το ιστιοφόρο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας «Young and Endeavor», που κάνει τον γύρο του κόσμου και στις 4-6 Μαΐου θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου.

Το ιστορικό σκάφος, θα κατευθυνθεί προς την Καλλίπολη της Μαύρης Θάλασσας, όπου θα γίνουν εκδηλώσεις για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και, όπως ανέφερε ο Νίκος Ντόκος, μετά από ενέργειές του θα προσεγγίσει το λιμάνι του Βόλου, όπου οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.