Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο

Από ΕΚΒ, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς για την Πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα προς τα Σωματεία – μέλη του απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα γίνει την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο απόφασης της ΓΣΕΕ, «κατά του ξεπουλήματος του Δημοσίου πλούτου, των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών, των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
«Σας καλούμε να εκφράσετε μαζικά τη στήριξή σας στον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ, ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, και του δημόσιου κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου προς τα Σωματεία.

Ο Σύλλογος ΟΤΑ
Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, κατά της συγκριτικής αξιολόγησης. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.
«Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας κατά του Ν.4250/2014 που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση, αλλά και την μισθολογική υποβάθμιση χιλιάδων συναδέλφων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Συμμετέχει και στηρίζει μαζικά την 24ωρη απεργία ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, που καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος εργατικής Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, «φιλέτα» του Δημοσίου ιδιωτικοποιούνται, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, οι εργαζόμενοι απαξιώνονται και απολύονται μαζικά μέσω των διαδοχικών «κυμάτων» διαθεσιμοτήτων απολύσεων. Ταυτόχρονα, μέσω της απαράδεκτης και παράνομης διαδικασίας της δήθεν αξιολόγησης επιχειρείται η κορύφωση της διαδικασίας μείωσης των μισθών, απολύσεων εργαζομένων και θεσμοθέτησης «ανθρωποφαγικών σχέσεων» εργασίας στο Δημόσιο, ενώ η συνδικαλιστική δράση μπαίνει για μια ακόμα φορά στο «στόχαστρο».

Κάλεσμα των μηχανικών
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, εκφράζει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των διπλωματούχων μηχανικών, όπως και των άλλων εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα, οι οποίοι αντιδρούν στη μη εφαρμογή των διατάξεων και διαδικασιών του Ν.4250/2014 που αφορούν στη χρήση της προκαθορισμένης ποσόστωσης στο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού.
Η Δ.Ε. συντάσσεται πλήρως με την απόφαση του πρόεδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με απόφασή του, ζητεί από τις υπηρεσίες του ΤΕΕ να μην εφαρμόσουν το νόμο, τουλάχιστον έως ότου κριθεί η συνταγματικότητα του ή μη με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς της Μαγνησίας, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.