Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης απηύθυναν σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, καλώντας τους πάντες να μην πάνε για δουλειά και να δώσουν μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση της Πλατείας Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου επισήμανε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την απεργία από την 1η Νοεμβρίου, σήμερα το απόγευμα θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Βόλου και αύριο, παραμονή της απεργίας, θα μοιράσουν έντυπο υλικό στην Α’ και Β’ Βιομηχανική Περιοχή και κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ότι δεν συνεδρίασε καν για την προετοιμασία της απεργίας.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 €, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις σε κατώτατους μισθούς, να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009 και να καταργηθούν οι μισθοί πείνας των 586 και 511 €. Ακόμη ζητά να αποκατασταθούν οι αντεργατικοί νόμοι και να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Επίσης ζητά κάλυψη των απωλειών με πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών, κατάργηση όλων των νόμων που επηρεάζουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, κατώτερη σύνταξη στα 600 € και άμεση αποκατάσταση των απωλειών της 13ης και 14ης σύνταξης.
Τέλος, για τους ανέργους το ΠΑΜΕ ζητά να καλύπτονται για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας στα 600 €, το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων και να σταματήσουν τα προγράμματα απασχόλησης.

Ερωτηθείς για το θέμα των εμπόρων που δεν έλαβαν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, ο Κώστας Στεργίου τόνισε ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην ΠΑΣΕΒΕ, πρότειναν από την περασμένη εβδομάδα να συνεδριάσει η Διοίκηση και να λάβει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, αλλά, όπως ανέφερε, η Διοίκηση με την ανοχή της παράταξης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να συνεδριάσουν αύριο, παραμονή της απεργίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.