Καταστηματάρχες: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τις καταγγελίες…

Τις ανώνυμες καταγγελίες που δέχονται …κατήγγειλαν οι καταστηματάρχες σήμερα στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, υποδιευθυντή Βασίλη Μαρκογιαννάκη. Όπως ανέφεραν πολλοί συνάδελφοί τους στις οδούς Κουμουνδούρου, Τ. Οικονομάκη, Αντωνοπούλου, Τοπάλη, αλλά και της περιοχής Παλαιών, έρχονται αντιμέτωποι πολύ συχνά με ανώνυμες καταγγελίες που γίνονται στην Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Γιάννης Γρηγορίου τόνισε ότι οι επιχειρηματίες δήλωσαν αγανακτισμένοι από την κατάσταση αυτή, πόσο μάλλον όταν οι περισσότερες από αυτές γίνονται ανώνυμα στην Αστυνομία, ενώ ακόμη κι όταν γίνονται επώνυμα, το 55% από αυτές τα στοιχεία που δηλώνουν οι καταγγέλλοντες είναι ψευδή. Ο Σύλλογος ζήτησε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό και να εντοπίζονται οι κατά σύστημα καταγγελιούχοι…

Οι καταστηματάρχες έθεσαν ακόμη το θέμα της αφαίρεσης της άδειας, καθώς δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν πριν πάρουν την οριστική άδεια. Πρότεινε δε εφ’ όσον οι επαγγελματίες έχουν εκδώσει πιστοποιητικά από όλες τις άλλες υπηρεσίες και βρίσκονται στη φάση της έγκρισης της άδειας λειτουργίας καταστήματος, να λαμβάνουν βεβαίωση από τα ΚΕΠ ότι διαθέτουν προέγκριση η οποία θα λειτουργεί ως προσωρινή άδεια, μέχρις ότου πάρουν την οριστική, ώστε να μην επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, οι καταστηματάρχες έθεσαν θέμα των αδειών μουσικών οργάνων. Όπως ανέφεραν, ενώ πληρώνουν τα πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ, δεν μπορούν να λάβουν άδεια μουσικών οργάνων, αν οφείλουν χρήματα στο Δήμο, οπότε, όταν γίνονται καταγγελίες η Αστυνομία σφραγίζει τα καταστήματα. Ο Σύλλογος καταστηματαρχών υποστήριξε ότι θα θέσει το θέμα αυτό τόσο στο Δήμο Βόλου, όσο και στην Περιφέρεια, ώστε να βρεθεί μια λύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.