Κατηγορίες κατά της δημοτικής αρχής για καθυστέρηση στη διαχείριση απορριμμάτων

Φωτό αρχείου

Κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση στη διαβούλευση για τη διαχείρισης των απορριμμάτων, άσκησης οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου στη συζήτηση του θέματος, ενώ η έναρξη των διαδικασιών εκπόνησης τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόλου έγινε κατά πλειοψηφία, με την α’ μείζονα μειοψηφία να δηλώνει παρών.
Ενημερώνοντας το σώμα ο δήμαρχος Αχιλ. Μπέος δήλωσε ότι ο Δήμος Βόλου, είναι μπροστά και θα είναι ο πρώτος Δήμος που θα καταθέσει φάκελο πριν τις 15 Σεπτεμβρίου σύμφωνα και με τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις που έχει κάνει η αρμόδια Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι από 1/1/2016 όσοι δεν έχουν προετοιμαστεί θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 30 € ανά τόνο. «Είμαστε στη διαδικασία να ακολουθήσουμε αυτά που επιτάσσει η Ε.Ε.», είπε.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κανελλής ανέφερε ότι όταν ζήτησε η μείζονα μειοψηφία να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν χλευασμός και εξυπνάδες, ενώ χαρακτήρισε ψέμα τα όσα είπε ο δήμαρχος ότι η πιλοτική εγκατάσταση θα δείξει ποια είναι η καλύτερη μέθοδος, διότι η εγκατάσταση στον ΧΥΤΑ αφορά τα σύνθετα απορρίμματα και δεν έχει καμία σχέση η μέθοδος αυτή με την ιεράρχηση. Ο σύμβουλος κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι αφήνει τον κόσμο στην άγνοια γιατί δεν έκανε δημόσια συζήτηση και δεν έφερε συγκεκριμένες προτάσεις, τονίζοντας ότι η διαχείριση πρέπει να γίνει στην ιδιοκτησία του Δήμου και του Δημοσίου και όχι από ιδιωτικά συμφέροντα και εργολάβους.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη προχειρότητα και έλλειψη οργάνωσης, προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου..

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός κατέδειξε και εκείνος με τη σειρά του την καθυστέρηση συζήτησης του θέματος και πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει άξιους υπαλλήλους και πρέπει να επιλεγούν τέτοιοι υπάλληλοι για να στελεχώσουν την επιτροπή. Επίσης ανέφερε ότι αποδείχθηκε λάθος το ότι δεν έγινε διαβούλευση όλο τον χειμώνα και τάχθηκε υπέρ της εμπλοκής των ιδιωτών για τη διαχείριση υπό προϋποθέσεις, ενώ ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει αν θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα που στοίχισε 150.000 €.

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος τόνισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνεται από ενιαίο δημόσιο φορέα χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι φέρνει το θέμα με την πρεμούρα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι η κατεύθυνση που της Ε.Ε. είναι από τα λιμνάζοντα χρήματα που έχει το κεφάλαιο, να γίνει επένδυση στον τομέα των απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.