Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζουν εργαζόμενοι

Κάλεσμα για κινητοποίηση, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 6μ.μ., στο Δημαρχείο Βόλου, την ώρα που θα πραγματοποιείται το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, κάνουν οι εργαζόμενοι στο Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας Μήτσος Παπαρήγας, Σωματείο Εργαζομένων Coca – cola 3Ε, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Μαρινόπουλου Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας. Όπως αναφέρουν «ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά». Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για τα εξής:

Άμεση μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ κατά 30% για τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις και απαγόρευση διακοπής της παροχής.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις.
Να διεκδικήσει το δημοτικό συμβούλιο έκτακτο κονδύλι που θα καλύψει τις εξής ανάγκες:
τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία, την κάλυψη της θέρμανση σε κάθε σχολείο, την κάλυψη της θέρμανσης σε οικογένειες ανέργων, την πληρωμή κομμένου ρεύματος οικογενειών ανέργων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, τη χορήγηση κάρτας δωρεάν μετακινήσεων μέσω της αστικής συγκοινωνίας σε άνεργους.

Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική, ενωτική, ταξική απάντηση.
Να μη δεχτούμε άλλο το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας.
Με τους αγώνες επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Όλο το επόμενο διάστημα να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε τα αιτήματά μας.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα.
Απέναντι στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, με όποια κυβέρνηση, με όποια μορφή, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας γροθιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.