Κοινή δήλωση των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου (video)

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ», καταγγέλλουν την επιλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ανοχή του Δημάρχου, να «απαγορεύσει» τη συζήτηση και την ψηφοφορία για την έκδοση ψηφίσματος με αφορμή τη μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Οι πρακτικές αυτές, που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, συνιστούν ευθεία παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και καταρράκωση του κύρους του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της πόλης», αναφέρουν.

Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν στο εξής ανεκτές από τις παρατάξεις μας.

Το κοινό μας ψήφισμα έχει ως εξής:

Η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ορόσημο και κάλεσμα εγρήγορσης και επαγρύπνησης της δημοκρατικής κοινωνίας μας, προκειμένου να διαχυθεί παντού το μήνυμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στις δολοφονικές πρακτικές, τους τραμπουκισμούς και τη ρητορική του μίσους και της ρατσιστικής βίας που προωθεί η εγκληματική αυτή οργάνωση.

Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να επιβεβαιώνουν καθημερινά τη βούλησή τους να αποτραπεί η ανάκαμψη των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, να χυθεί άπλετο φως στη δράση της Χρυσής Αυγής και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Αποτελεί, παράλληλα, χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αντιφασιστικού κινήματος, ώστε να εξουδετερωθεί το δηλητήριο του φασισμού και της μισαλλοδοξίας και η απειλητική διείσδυσή τους στη νέα γενιά.

Ο Βόλος, με τη μακρά παράδοση της ανεκτικής, φιλοπρόοδης και δημοκρατικής κοινωνίας, δίνει σήμερα, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, το ηχηρό μήνυμα της μηδενικής ανοχής και της συστράτευσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας για την απερίφραστη καταδίκη και την απόλυτη απομόνωση των νεοναζιστικών αντιλήψεων της Χρυσής Αυγής, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται.