Κοινό κάλεσμα για συμμετοχή σε πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους φοιτητικούς Συλλόγους, απευθύνουν κόμματα, συλλογικότητες και φορείς, την ερχόμενη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές), Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου και Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση-ΞΕΚΙΝΗΜΑ, αναφέρουν ότι 41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και πέντε σχεδόν χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας σε μνημονιακό καθεστώς, το φοιτητικό και λαϊκό πρόταγμα των ημερών του Νοέμβρη του 1973 Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία εξακολουθεί να είναι πάντα επίκαιρο.
Όπως αναφέρουν, πέντε σχεδόν μετά την υπαγωγή της χώρας σε μνημονιακό καθεστώς αυστηρής επιτήρησης από ΕΕ και ΔΝΤ, με την συνενοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, το μήνυμα των ημερών του Νοέμβρη του 1973 ακούγεται όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο: «μόνο οι εξεγέρσεις και οι μαχητικοί, μαζικοί αγώνες του λαού που παίρνει την τύχη του στα χέρια του μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία, να ανατρέψουν τις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής, να σταματήσουν τον υφέρποντα και ανοικτό φασισμό και ρατσισμό, και τελικά να φέρουν την αξιοπρέπεια και τη πλήρη χειραφέτηση στη ζωή μας ενάντια στην εκμετάλλευση και βαρβαρότητα του κεφαλαίου».
Τα κόμματα, συλλογικότητες και φορείς της Αριστεράς, που συντονίζονται με τους φοιτητικούς συλλόγους, καλούν σε συγκέντρωση και πορεία για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στις 5 μμ, στο Θόλο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στο Βόλο.






























