«Λευκή σημαία» διοίκησης – εργαζομένων για 20 ημέρες στην ΙΜΑΣ

Επιστρέφουν στην εργασία τους και θα ξεκινήσουν νέες συζητήσεις

«Λευκή» σημαία ύψωσαν προσωρινά, τόσο η διοίκηση της βιομηχανίας, όσο και οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ, που έκαναν δεκτή την πρόταση του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για να βρεθεί χρυσή τομή στην εκ περιτροπής εργασία που πρότεινε η διοίκηση και στην απεργία διαρκείας που απάντησαν οι εργαζόμενοι.

Μετά την τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο εργασίας, σήμερα το μεσημέρι, διαφάνηκε «φως» στο τούνελ, καθώς οι δύο πλευρές έκαναν πίσω και σε 20 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στην ΙΜΑΣ Νίκο Μπουρούς, η μεν διοίκηση της εταιρίας συμφώνησε να «παγώσει» το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που είχε θελήσει να εφαρμόσει μέχρι το τέλος του έτους, οι δε εργαζόμενοι συναίνεσαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να επιστρέψουν από αύριο στη δουλειά τους, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν ξανά διαπραγματεύσεις σε 20 ημέρες.

Η διοίκηση της ΙΜΑΣ υποστήριξε ότι, μέχρι το τέλος του 2014, θα χάσει, λόγω πτώσης της παραγωγικής της δραστηριότητας, τουλάχιστον 4 εκ. € και γι’ αυτό πρέπει να λάβει μέτρα στην κατεύθυνσης της μείωσης του παραγωγικού κόστους.
Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, σύμφωνα με τον κ. Μπουρούς, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν, μπροστά στο ενδεχόμενο περικοπών του μισθού τους. Επίσης οι εργαζόμενοι, στη νέα διαπραγμάτευση με την εταιρία σκοπεύουν να θέσουν και ζητήματα όπως η παροχή της εκδρομής στους εργαζόμενους και θέματα υγιεινής – ασφάλειας.

Ο κ. Μπουρούς τόνισε ότι δεν διασφαλίστηκαν δεσμεύσεις από την εταιρεία για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν και δήλωσε ότι «νικήσαμε σε αυτή την φάση, αφού έχουμε με το μέρος μας και τη δικαστική απόφαση για την αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η διοίκηση του εργοστασίου σε βάρος μας».

Σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί και επίσημα το αποτέλεσμα της απόφασης της τριμερούς συνάντησης και από αύριο οι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.