Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα παραδοθεί η νέα είσοδος του εμπορικού λιμένος

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα είσοδος του λιμένος Βόλου, όπως συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο γραφείο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ενώ για την παράδοση του έργου, που είναι έτοιμο εδώ και δύο μήνες απαιτείται μόνο σήμανση και μικροεργασίες διαπλάτυνσης εσοχής στον κόμβο.

Με την παράδοση της νέας εισόδου αναμένεται να υπάρξει ελάφρυνση κατά πολύ της κυκλοφορίας, καθώς οι Τεχνικές Υπηρεσίες, υπολογίζουν ότι προς το εμπορικό λιμάνι κατευθύνονται 15-20 φορτηγά ανά ώρα, 260 βαρέα οχήματα την ημέρα και 315 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός από τον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Γιάννης Πρίγκος, οι αστυνομικοί διευθυντές Μαγνησίας Γιάννης Τόλιας και Βαγγέλης Βαϊράμης, ο λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Μανώλης Κανάλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου, αστυνόμος Α’ Θανάσης Κουλούρης, το μέλος της Διοίκησης του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου και ο αναπληρωτής προϊστάμενος κυκλοφοριακού σχεδιασμού Κώστας Καραγιάννης.

«Συμφωνήσαμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς – το κρίναμε απαραίτητο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση πόλης – μέχρι τέλος Οκτωβρίου η νέα είσοδος λιμανιού θα δοθεί κυκλοφορία», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Όπως ανέφερε, απομένει η σήμανση και η συνεργασία με τροχαία και Πυροσβεστική και μικροεργασίες στον κόμβο της Μπουρμπουλήθας την είσοδο προς το εμπορικό λιμάνι, όπως διαπλάτυνση της εσοχής. Όπως ανέφερε, σε διάστημα 15 ημερών οι εργασίες θα ολοκληρωθούν από την Τεχνική Υπηρεσία,

Με ενημέρωση χρηστών και κοινού
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γιάννης Πρίγκος, επισήμανε ότι το έργο ολοκληρώθηκε εκ μέρους του ΟΛΒ εδώ και δύο μήνες, ενώ οι φορείς τόνισαν ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για την αλλαγή εισόδου στον εμπορικό λιμένα.

Με την παράδοση της νέας εισόδου και, αφού υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος, ώστε να γίνει γνωστό, θα κλείσει η υπάρχουσα πύλη του εμπορικού λιμένα, πίσω από τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.