Μαθητές από την Ισπανία επισκέπτονται το Βόλο

Την πόλη του Βόλου επισκέπτονται μαθητές, εκπαιδευτικοί του σχολείου IS San Alberto και στελέχη της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης της Γαλικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius Regio, που αφορά τη διαπεριφερειακή συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.
Οι μαθητές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με επίσκεψη στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που είναι το σχολείο – πιλότος, ενώ βασικός φορέας του προγράμματος στη Μαγνησία είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεργαζόμενοι φορείς ο Φυσιολατρικός Όμιλος ΠΑΝ και η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής του 2ου ΓΕΛ Δημήτρης Αποστόλου, οι μαθητές που έφτασαν στο Βόλο χθες, προέρχονται από την περιοχή Νόια της Γαλικίας, που βρίσκεται στη Βορειοδυτική Ισπανία, του σχολείου IS San Alberto, ενώ την αντιπροσωπεία αποτελούν οκτώ μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί.

Η αντιπροσωπεία από την Ισπανία θα μείνει στο Βόλο μέχρι το Σάββατο, επισκέφθηκε το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το Δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο, όπου θα γίνουν εργαστήρια και στα Χάνια, στο καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου ΠΑΝ, όπου θα γίνει αθλοπαιδιές.
«Και αυτό διότι στο πνεύμα του προγράμματος είναι η εφαρμογή καινοτόμων δράσεων στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, προκειμένου να δοθούν στους μαθητές περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση», επισήμανε ο κ. Αποστόλου.

Τους μαθητές στο δημαρχείο υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, που, εκπαιδευτικός και η ίδια τόνισε ότι τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου, μέσα από τα χαρακτικά του Τάσου και τις παλιές φωτογραφίες, άκουσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του Βόλου.
Η αντιδήμαρχος ευχήθηκε ανάλογες καινοτόμες δράσεις να αναπτύξουν και άλλα σχολεία του Βόλου, διότι προάγουν την Παιδεία και τον Πολιτισμό.
Στους Ισπανούς μαθητές διανεμήθηκε έντυπο τουριστικό υλικό του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.