Νέα αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ μέλους της Οργάνωσης Ν. Ιωνίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Νέα αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, του μέλος της Οργάνωσης Ν. Ιωνίας Γιώργου Γαργάλα, που ήταν επιλαχών για να αναπληρώσει ένα από τα εννέα μέλη που αποχώρησαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Σε έγγραφη δήλωσή του ο Γιώργος Γαργάλας τονίζει ότι «η βίαιη ανατροπή των συνεδριακών αποφάσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως στρατηγική και η παραμόρφωση των κυβερνητικών θέσεων με την υπογραφή του μνημονίου, σε συνάρτηση με το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος, αποτελούν μια μετάλλαξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως ένα άλλο κόμμα και μια μετάλλαξη της για πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης ως μιας μνημονιακής κυβέρνησης με καλύτερη διαχείριση (λογική κεντροαριστεράς)».

Όπως αναφέρει το πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιούλη ενάντια στα μνημόνια, τη λιτότητα και την αποικιοκρατία του κεφαλαίου και μάλιστα υπό συνθήκες κλειστών τραπεζών αποτέλεσε μιας ιστορικής σημασίας αντίσταση του ελληνικού λαού που περιείχε για πρώτη φορά ίσως μετά τη μεταπολίτευση τόσο ταξικά όσο και πατριωτικά χαρακτηριστικά.
Προσθέτει δε ότι το κυβερνητικό σχήμα έβαλε την εσωκομματική λειτουργία στο γύψο και όποτε τα κομματικά όργανα καλλιέργησαν τους μηχανισμούς στέλνοντας τον κοινωνικό ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην απομόνωση. «Για το παραπάνω ευθύνεται συνολικά η ηγεσία και τα βάρη πέφτουν εξίσου τόσο στους λεγόμενους προεδρικούς όσο και στους λεγόμενους Λαφαζανικούς της αριστερής πλατφόρμας (με ελάχιστες εξαιρέσεις)», τονίζει ο Γ. Γαργάλας.

Το πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Ιστορία δε σταματάει για να ξαναγυρίσει πίσω και να ξαναφτιάξει τα πράγματα από την αρχή, αλλά γράφεται συνέχεια και είναι μοναδική. «Εάν η αριστερά αυτό που έχει να καταδείξει είναι ο μονόδρομος του μνημονίου με αριστερή διαχείριση, τότε αυτό αποτελεί ύβρη για την αριστερά», σημειώνει.

Ο Γ. Γαργάλας αναφέρει ότι η υπόθεση της αριστεράς είναι πάνω απ’ όλα στάση ζωής, είναι η ηθική της Αριστεράς που δε δημιουργεί κανόνες και δόγματα αλλά εξελίσσεται με την ιστορία του κάθε τόπου ξεχωριστά και συνευρίσκεται για την συνύπαρξη των λαών. «Έχουν δίκιο όσοι καλοπροαίρετα λένε ή θα πουν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψηφίστηκε για να δώσει λύσεις για τον ελληνικό λαό και όχι για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα. Προσυπογράφοντας το παραπάνω και έχοντας επίγνωση ότι η ανάσα του φασισμού (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ) καιροφυλακτεί, δε μπορώ παρά να ταχθώ με εκείνη την αριστερά που συνεχίζει να αντιστέκεται και αυτή δεν είναι ο σημερινός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Τσίπρα», δηλώνει ο Γιώργος Γαργάλας.

«Με βάση τα παραπάνω δε μπορώ να εκπροσωπήσω το ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Νομαρχιακή Επιτροπή (θέση που προέκυψε μετά την αποχώρηση 9 μελών) και σας δηλώνω ότι αποχωρώ και εγώ από το κόμμα», καταλήγει η δήλωση του Γιώργου Γαργάλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.