Ξεκινά το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου

Το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου ανοίγει τις πύλες του σε δύσκολους καιρούς, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.
Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων, «το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου, το Σάββατο και την Κυριακή 28 & 29 Ιούνη στην παραλία του Βόλου, δεν είναι μόνο μια γιορτή, αλλά μια πράξη αντίστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης. Με ποικίλες μουσικές, προβολές, θεατρικό δρώμενο, εκθέσεις, παιδότοπο, κουκλοθέατρο και γεύσεις, αποτελεί ταυτόχρονα μια ουσιαστική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Θα συζητήσουμε για τις δολοφονίες μεταναστών στο Φαρμακονήσι και αλλού, για την άνοδο του φασισμού, αλλά και τα κοινωνικά κινήματα και τις προοπτικές τους στην Ευρώπη, για το κράτος έκτακτης ανάγκης που δημιουργείται στην Ελλάδα. Θα συναντηθούμε με όσους και όσες αναλαμβάνουν αντιφασιστική δράση, αντιστέκονται στην κρατική καταστολή, αναπτύσσουν αυτοοργανωμένα εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης (λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικές κουζίνες, κοινωνικά ιατρεία, δωρεάν μαθήματα κ.λπ.), προασπίζονται το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους ως κοινωνικά αγαθά, ανέλαβαν με επιτυχία εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης, προασπίζονται δικαιώματα κοινωνικών ομάδων. Θα συναντηθούν οι κοινοί μας αγώνες ενάντια στην καταπίεση προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων όλων μας, ενάντια στην ανελέητη νεοφιλελεύθερη επίθεση.

Το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, η μεγαλύτερη εκδήλωση αλληλεγγύης και ισότιμης συνύπαρξης της πόλης, λέει «όχι» στη ρατσιστική βία, στο φασισμό, στον εθνικισμό και στα μνημόνια. Το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου θέλει να αποτελέσει βήμα για να ακουστούν δυνατά φωνές που παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.