Αχ. Μπέος: Δε ρωτάμε κανέναν…

«Θα κάνουμε αυτό που θέλουμε» υποστήριξε ο δήμαρχος αντικρούοντας τις μειοψηφίες για τους ρομποτικούς κάδους

Με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση πίστωσης 6.000 € για την ενοικίαση τριών ρομποτικών κάδων που θα τοποθετηθούν πιλοτικά στο κέντρο του Βόλου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.
Το θέμα εγκρίθηκε με τις ψήφους μόνο των συμβούλων της μειοψηφίας, καθώς οι εκπρόσωποι τον «Δρόμων Συνεργασίας» Ελένη Μεϊκοπούλου και της «Δύναμης Βόλου» Κέρσα Σπανομήτρου, ψήφισαν αρνητικά, με αποτέλεσμα να δεχτούν επίθεση από τον πρόεδρο της επιτροπής και δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, που είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα ρωτήσει κανέναν, γιατί οι μειοψηφίες είναι αρνητικές σε όλα τα θέματα.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τρεις μήνες και με κόστος για τον Δήμο 4.800 € και οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι τους συγκεκριμένους κάδους, αφού τους δουν πως λειτουργούν στην πράξη.
«Η πόλη αξίζει να δοκιμάσει μια λύση που θα μας απαλλάξει από μυρωδιές, μόλυνση και έντομα», ήταν η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου.

Η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Μεϊκοπούλου είπε ότι η παράταξή της είναι αντίθετη, διότι τα σκουπίδια πρέπει να ανακυκλώνονται και με τον τρόπο που ρίχνονται στους μεγάλους κάδους δεν μπορεί να γίνει αυτό και ψήφισε αρνητικά.
Η σύμβουλος της β’ ελάσσονος Κέρσα Σπανομήτρου χαρακτήρισε τους ρομποτικούς κάδους εκτρώματα που δεν ταιριάζουν με την αισθητική του Βόλου, λέγοντας ότι πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα (όπως Καλαμάτα και Πειραιάς) δεν τους χρησιμοποιούν, ενώ τόνισε ότι είναι ασύμφοροι στη συντήρηση και πανάκριβοι στην αγορά τους και απαιτούνται ειδικά οχήματα για να αδειάσουν, ενώ είναι δύσκολοι στη διαχείριση από τον πολίτη και ειδικά τους ηλικιωμένους.

Απαντώντας ο δήμαρχος χαρακτήρισε ανημέρωτη την κα Σπανομήτρου συμπλήρωσε ότι έγινε προβολή ολόκληρου βίντεο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου είναι πιο ενημερωμένη από την Καλαμάτα και τον Πειραιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.