Κάθετα αντίθετη στην «αξιοποίηση» των αποθεματικών διαθεσίμων από την κυβέρνηση, των ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ, είναι η Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Μαγνησίας, που ζητά άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο, καθώς και δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με δωρεάν αποκλειστικά κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η παράταξη των μηχανικών τονίζει ότι η νεοδιορισμένη «πρώτη φορά αριστερή» διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ – που υποδείχτηκε από τη Διοικούσα του ΤΕΕ λίγες μέρες πριν – με την έγκριση της επίσης νέας διοίκησης του ΕΤΑΑ προχώρησε σε εθελοντική συνεισφορά 100 εκ. ευρώ ως πρώτη δόση για τη στήριξη της κυβέρνησης στην «εθνική διαπραγμάτευση». Προσθέτει δε ότι τα αποθεματικά των ταμείων, αυτά είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση, με πάνω από 2 δις απώλειες του ΤΣΜΕΔΕ συνολικά από όλες αυτές τις «ευγενείς» επενδυτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του PSI που «στοίχισε» τα μισά μας αποθεματικά στο βωμό της «σωτηρίας της χώρας» το 2012.
Η Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών ζητά άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, καμία σκέψη για «αξιοποίηση» των ταμειακών διαθεσίμων από την κυβέρνηση και άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο, με πλήρη κάλυψη από το κράτος των απωλειών της κρίσης.
Οι μηχανικοί ζητούν ακόμη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν αποκλειστικά κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και επίδομα ανεργίας, για όλους, ανεξάρτητα από χρέη στο ταμείο.
Τέλος, οι μηχανικοί καλούν στην απεργία της Πρωτομαγιάς την Παρασκευή στις 10 τοπ πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.































