Παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ αύριο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, στις 10.30 αύριο το πρωί και συλλαλητήριο στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, απαντά το ΠΑΜΕ στο νέο μνημόνιο που ζητά να καταργηθεί.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού. Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015)».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης, που, όπως και οι προηγούμενες είναι ανίκανη προς τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, αλλά αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων – εφοπλιστών – μεγαλοεργοδοσίας.

«Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας μπορούμε να στηριζόμαστε. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού. Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην “κοινωνική δικαιοσύνη”. Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι πάει κόντρα στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία και διεκδικεί αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κατώτατος μισθός στα 751 € και κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, κατάργηση των αντεργατικών νόμων και αποκατάσταση των ΣΣΕ, καθώς και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.