Περιβαλλοντική Μαγνησίας: Οι βλάβες θα γίνονται συχνότερες

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τη διόρθωση της κατάστασης που αφορά στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Βόλου που καταλήγουν στο λιμάνι, παρόλο που οι βλάβες των αγωγών είναι συνεχείς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “Καθόλου δεν μας καθησυχάζουν οι «καθησυχαστικές» ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ που εξισώνουν το πρόβλημα με τη διάθεση των λυμάτων από τον αγωγό στο Αγκίστρι, με αυτό της διάθεσής τους στο λιμάνι. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η διάθεσή τους σε ανοιχτή θάλασσα από το να διατίθενται σε ένα κλειστό οικοσύστημα, όπως αυτό του λιμανιού του Βόλου, έστω και αν ευσταθούν οι διαβεβαιώσεις ότι είναι επεξεργασμένα.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας έχει από καιρό θέσει το θέμα της κατασκευής εναλλακτικού αγωγού από το βιολογικό καθαρισμό προς το Αγκίστρι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή και μάλιστα τώρα που ακόμα υπάρχουν κονδύλια στο ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα για τα δίκτυα αποχέτευσης.
Οι βλάβες είναι πλέον συχνές και θα γίνονται συχνότερες, όσο το δίκτυο θα παλιώνει.
Καλούμε τη ΔΕΥΑΜΒ άμεσα να προγραμματίσει την κατασκευή του εναλλακτικού αγωγού, πολύ περισσότερο που σύντομα τα λύματα θα αυξάνονται με την ένταξη και άλλων οικισμών στο σύστημα αποχέτευσης”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.