Περιμένουν απ΄το 2011, να δώσουν εξετάσεις!

Σε ομηρία βρίσκονται χίλιοι περίπου απόφοιτοι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. στο Βόλο

Οργή και αγανάκτηση από γονείς, σπουδαστές και καθηγητές που όσο και αν ακούγεται απίστευτο …είναι αληθινό, περιμένουν από το 2011 να δώσουν εξετάσεις για ν΄αποκτήσουν το δίπλωμα της ειδικοτητάς τους. Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται συνολικά 25.000 νέοι, απόφοιτοι των ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα, (1000 στον Βόλο) καθώς σύμφωνα με καταγγελία της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης), το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην εκκίνηση της διαδικασίας για τις εξετάσεις απόκτησης του διπλώματος, ώστε να μπορέσουν οι νέοι αυτοί να αναγνωρίσουν τα προσόντα που απέκτησαν από τη φοίτησή τους στα ΙΕΚ και να βγουν στην αγορά εργασίας. Η ΟΙΕΛΕ μάλιστα, όπως επισημαίνει έχει ενημερώσει όλα τα κόμματα για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει, κάνοντας λόγο για “ακατανόητη τακτική” από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΟΙΕΛΕ

Πιο συγκεκριμένα η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει: “Την ώρα που η ανεργία στους νέους ανθρώπους υπερβαίνει το 61% και το κράτος «χύνει κροκοδείλια δάκρυα» για το τραγικό αυτό φαινόμενο που πλήττει καίρια την οικονομία και την ανάπτυξη, θέτοντας όπως λέει «πρώτη προτεραιότητα» την αντιμετώπισή του, ο Υπουργός Παιδείας κρατά 25.000 απόφοιτους των ΙΕΚ (δημόσια κ ιδιωτικά) εργασιακά ομήρους, απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά να εξασκήσουν τις ειδικότητες που σπούδασαν.
Ενώ ο Εθνικός οργανισμός για την πιστοποίηση προσόντων, ο ΕΟΠΠΕΠ, έχει εκδώσει από τον Ιανουάριο τη διενέργεια εξετάσεων των αποφοίτων των ΙΕΚ, ο Υπουργός Παιδείας αρνείται να εκδώσει υπουργική απόφαση για τη διεξαγωγή τους. Αποτέλεσμα της ακατανόητης τακτικής του Υπουργού Παιδείας είναι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που περιμένουν εναγωνίως να πιστοποιήσουν τα προσόντα τους για να βρουν δουλειά , χάνουν πολύτιμο χρόνο και παραμένουν άνεργοι.
Η ΟΙΕΛΕ έχει ενημερώσει όλα τα κόμματα και τους Βουλευτές για το τεράστιο αυτό ζήτημα που χρειάζεται άμεση παρέμβαση.
Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εξετάσεις πιστοποίησης διενεργήθηκαν τον Ιούνιο του 2011, αποτέλεσμα να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, χωρίς το απαραίτητο για την άσκηση επαγγέλματος, Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.