Πρωτοβουλίες της Ένωσης Γονέων με αφορμή σειρά προβλημάτων…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πρωτοβουλία αναμένεται να λάβει το επόμενο χρονικό διάστημα, με αφορμή σειρά προβλημάτων, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων –Κηδεμόνων του Δ. Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων- Κηδεμόνων Δήμου Βόλου εύχεται καλή χρονιά και καλή πρόοδο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Τους εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους. Εύχεται στους γονείς καλή δύναμη, γιατί δυστυχώς έχουν να αντιμετωπίσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που βάζει όλο και μεγαλύτερους φραγμούς στα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Η τράπεζα θεμάτων είναι ένα ακόμη μέτρο που ενισχύει τους φραγμούς και αυξάνει τη σχολική διαρροή.
Ακόμη μια σχολική χρονιά αρχίζει με πολλά προβλήματα στα σχολειά μας.
– Τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών ακόμη και στην πρώτη δημοτικού (25-27) παιδιά ανά τάξη.
– Πολλά διδακτήρια ακατάλληλα για μαθησιακούς χώρους.
– Λειτουργικές δαπάνες ανεπαρκείς.
– Κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικά στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.
– Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.
– Υποβάθμιση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.
Αντιεκπαιδευτικό κλίμα στα σχολεία δημιουργεί και το μέτρο της αξιολόγησης που στόχο έχει να πιέσει τους εκπαιδευτικούς ώστε να εφαρμόσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η Ένωση Γονέων Δήμου Βόλου καλεί τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων στην εκπαίδευση και για το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση.
Το επόμενο διάστημα η Ένωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες προγραμματίζοντας συναντήσεις με κάθε αρμόδια αρχή, θέτοντας υπ’ όψιν του τα προβλήματα που θα προκύψουν διεκδικώντας την άμεση επίλυση τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.