Πολυτεχνείο: Μαζικές πορείες με συνθήματα στο Δημαρχείο και μικροζημιές

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕΤρεις μαζικές πορείες έγιναν σήμερα το απόγευμα στο Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με ειρηνικό και επετειακό χαρακτήρα, με αξιοσημείωτη την πορεία ατόμων του αντιαξουσιαστικού χώρου άτομα από την οποία έγραψαν συνθήματα στο Δημαρχείο Βόλου κατά της Δημοτικής Αρχής και της Χρυσής Αυγής, έσπασαν κάμερα τράπεζας και προξένησαν ζημιές ή έγραψαν συνθήματα σε άλλες δύο, ενώ επίσης προκάλεσαν ζημιές στις φωτεινές επιγραφές ενεχυροδανειστηρίου και τοπικής εφημερίδας.
ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣΣΥΝΘΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΑΜΕΡΑΣΥΝΘΗΜΑ
Η μεγαλύτερη σε όγκο πορεία έγινε από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μπροστάρηδες Φοιτητικούς Συλλόγους, πολιτικά κόμματα, καθηγητές, δασκάλους και άλλους φορείς. Η πορεία κατευθύνθηκε στους οδούς Ιάσονος- Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Γαλλίας, Ιωλκού, Δημητριάδος, Ιάσονος ξανά και κατέληξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου και διαλύθηκε.

Το ΠΑΜΕ
Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Πανεπιστημίου του ΠΑΜΕ ήταν δυναμική και χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάζαρος Τσελεπής, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στην Coca Cola,που αναφέρθηκε στον απεργιακό αγώνα ενάντια στην απόφαση της εταιρεία να κλείσει το εργοστάσιο στο Βόλο.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Τίρχας, μέλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν το κίνημα με τους αγώνες τους και να δώσουν τον αγώνα για τα δίκαια του λαού. «Δυναμώνουμε την καθημερινή μας δράση με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας, με συμπαραστάτες τους ήρωες της τάξης μας. Τους εργάτες και τους νέους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Οι αντιεξουσιαστές
Χωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγ. Νικολάου και πορεία πραγματοποίησαν μερικές εκατοντάδες άτομα του αντιεξουσιστικού χώρου, που πραγματοποίησαν πορεία στις 7.30 το απόγευμα μέσω των οδών Αγ. Νικολάου και Δημητριάδος.
Οι αντιεξουσιαστές που φορούσαν κουκούλες και κράνη προχώρησαν στην οδό Δημητριάδος, όπου κατέβαινε η φοιτητική πορεία και αφού διασταυρώθηκαν και άφησαν την πορεία να περάσει, την ακολούθησαν σε απόσταση για να καταλήξουν στο Δημαρχείο Βόλου, όπου έγραψαν συνθήματα κατά της Δημοτικής Αρχής και της Χρυσής Αυγής, περιμετρικά του κτιρίου.

Με συνθήματα όπως «Μπέος και Μουλάς κάλεσαν στον φασιστο-Λαγό να κάνει εγκαίνια στην πηγάδα του «Μονακό», «Ούτε στο Διμήνι, ούτε πουθενά» και «Φασίστες δολοφόνοι πίσω στις τρύπες σας», οι νεαροί έγραψαν περιμετρικά το Δημαρχείο με μαύρο σπρέι πάνω στην πέτρα.

Στη συνέχεια έκαναν αναστροφή και διέσχισαν την οδό Ιάσονος όπου έσπασαν την τζαμαρία εισόδου και την επιγραφή της εφημερίδας «Θεσσαλία», έσπασαν μια κάμερα υποκαταστήματος της Alpha Bank,ταμπέλες τραπεζών και ενός ενεχυροδανειστηρίου. Δυνάμεις της Αστυνομίας υπήρχαν παντού και σε απόσταση, αλλά δεν επενέβησαν και η πορεία είχε ομαλή κατάληξη.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών κατέληξε στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, όπου αφού νεαροί έμειναν στην οδό Ιάσονος για αρκετή ώρα, τελικά μπήκαν στο κτίριο γύρω στις 9 το βράδυ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.