Και δεύτερη συγκέντρωση και πορεία θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στο Βόλο, με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονάι του Παύλου Φύσσα, αυτή τη φορά στην Πλατεία Πανεπιστημίου, από την ανοιχτή συνέλευση αναρχικών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση “το μόνο πράγμα που προσπαθεί να καταφέρει το πολιτικό σύστημα σε όλες του τις μορφές (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κλπ.) είναι η διαχείριση της φτώχειας. Έτσι, όλοι μιλάνε για εθνική ανάπτυξη παρωχημένα, ενώ στην ουσία μιλάνε για το πώς θα βγάλουν κέρδος για λογαριασμό του Κεφαλαίου (Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο κλπ.) μέσα από την φτωχοποίηση των αδύναμων”.
Οι αναρχικοί κάνουν λόγο για εμπόριο ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ προεκλογικά θα χτυπούσε τους δυνατούς, υπέγραψε μέτρα υπέρ τους, ενώ για τη Χρυσή Αυγή τονίζει ότι ενώ διατυμπάνιζε πως τα θα βάλει με τα λαμόγια, έβγαζε όλη την βία της στους πιο αδύνατους (μετανάστες) και στον κόσμο του αγώνα (δολοφονία Φύσσα, επιθέσεις στο Πέραμα και σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους).
«Αν δεν τσακίσουμε εμείς τα μνημόνια, τον φασισμό και γενικά την εκμετάλλευση στην δουλειά, στο σχολείο, στην γειτονιά, στο γήπεδο, δεν θα το κάνει κανένας για εμάς. Απέχουμε από το εκλογικό πανηγύρι, συμμετέχουμε στους κοινωνικούς αγώνες», καταλήγει η ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών.































