Στον εισαγγελέα για τα Σφαγεία πάει η Δημοτική Αρχή (video)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σκάνδαλο στα Σφαγεία του Βόλου, εντόπισε η Δημοτική Αρχή και ο φάκελος θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα και η υπόθεση αφορά οφειλές προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΜΒ, που δεν πληρώθηκαν εδώ και 11 χρόνια (τόσο από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, όσο και από τον ιδιώτη που έχει αναλάβει τη λειτουργία τους), που αγγίζουν τις 500.000 €, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου, που έκανε λόγο για «αμαρτωλή» σύμβαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με τον ιδιώτη που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των δημοτικών Σφαγείων.

Ο κ. Μπέος κατήγγειλε σκάνδαλο στα Σφαγεία και προειδοποίησε με προσφυγή στον Εισαγγελέα, αφού όχι μόνο δεν πληρώνονταν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΜΒ, που πλέον βαρύνουν τον Δήμο Βόλου, ενώ επιπλέον ο Δήμος διαθέτει στον ιδιώτη φορτηγά της Υπηρεσίας Καθαριότητας πληρώνει τα καύσιμα για να κινούνται.

Ο δήμαρχος Βόλου κατήγγειλε πως τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Καθαριότητας διέθετε οχήματα στον ιδιώτη για τη μεταφορά των ζώων, ενώ ακόμη τα φορτηγά αυτά φούλαραν πετρέλαιο από το πρατήριο του Δήμου για να εξυπηρετούν τον ιδιώτη.

«Ο ιδιώτης που εκμεταλλευόταν τα Σφαγεία είχε όλα τα έσοδα στην τσέπη του. Πρόκειται για μία «αμαρτωλή» υπόθεση και την ερχόμενη εβδομάδα ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα. Για να δείτε ότι φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Μπέου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρέθεσε ο δήμαρχος, οι οφειλές που φαίνεται να έχει ο Δήμος προς τη ΔΕΗ, για τα 11 χρόνια λειτουργίας των Σφαγείων, ανέρχεται σε 200.000 € περίπου και προς τη ΔΕΥΑΜΒ για το νερό σε περίπου 180.000 €.

Ο Αχιλλέας Μπέος, αναφέρθηκε σε έγγραφο του διευθυντή της Καθαριότητας στις 11 Ιουλίου 2014 προς τον εκμεταλλευτή των Σφαγείων, που ζητάει τη διακοπή της χρήσης των φορτηγών. «Γνώριζαν ότι ερχόμαστε και θα τα ψάξουμε όλα αυτά», σημείωσε.

«Εδώ πέρα πρόκειται για συμμορία. Δεν μπορεί να κόβει το νερό η ΔΕΥΑΜΒ σε κάποιον άνεργο οικογενειάρχη που χρωστά 120 € και να αφήνουν τις εταιρίες να χρωστούν χιλιάδες € χωρίς να τις ενοχλούν. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τέτοια πολιτική. Ο κόσμος μας ψήφισε για να έρθουμε σε σύγκρουση με το σύστημα και αυτό θα κάνουμε», ανέφερε ο κ. Μπέος, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες» και υπογραμμίζοντας ότι θα ζητήσει πλήρη στοιχεία από τη ΔΕΥΑΜΒ για τις οφειλές.

Εισήγηση να κλείσει η ΑΝΕΒΟ
Το γεγονός ότι υπάρχει εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου για να κλείσει η ΑΝΕΒΟ, αποκάλυψε, στη σημερινή του συνέντευξη ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, του ανέφερε ότι θα αξιολογηθεί το προσωπικό και θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

«Η ΑΝΕΒΟ είναι η μόνη εταιρία του Δήμου που η ανάπτυξη βρίσκεται μόνο στον τίτλο της και δεν συμβάλλει στο ελάχιστο στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου», τόνισε ο δήμαρχος ότι αναφέρεται στην εισήγηση του διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας Σταύρου Νιτσάκου.

Επιπλέον ανέφερε ότι όχι μόνο δε φέρνει έσοδα στο Δήμο από μελέτες, αλλά κοστίζει κάθε χρόνο ποσό 166.000 €, επισήμανε ο κ. Μπέος.
Όπως εξήγησε, φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να κλείνει δομές, αλλά θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού και του έργου που προσφέρει και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για το μέλλον της ΑΝΕΒΟ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.