Στο Βόλο ο Διευθ. Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων για τους «πεσσούς» (video)

Την ερχόμενη Πέμπτη, όπως γνωστοποίησε στη Ζέττα Μακρή ο Υπ. Πολιτισμού

Στο Βόλο θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Διευθ. Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού, για τους «πεσσούς» στην οδό Αθηνών, όπως γνωστοποίησε στη Ζέττα Μακρή ο Υπ. Πολιτισμού, μετά από σημερινή συνάντησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής : «Η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ κα Ζέττα Μακρή είχε συνάντηση την Πέμπτη, 11 – 9 -2014 με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλα για το θέμα της μετακίνησης του αρχαίου συμπαγούς πέτρινου στοιχείου (πεσσού) του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου από την θέση «Δόντια» των Ν. Παγασών Βόλου, λόγω της επικινδυνότητας του για την οδική ασφάλεια. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης τους στο υπουργείο Πολιτισμού, την Τετάρτη 3-9-2014.

Ο κ. Τασούλας είχε ήδη ζητήσει ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας Μαγνησίας για το ζήτημα αυτό τόσο τηλεφωνικά όσο και με έγγραφα που έλαβε και στα οποία η Διεύθυνση Τροχαίας Μαγνησίας εισηγείται την απομάκρυνση, τουλάχιστον, του ενός πεσσού του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου στις Ν. Παγασές. Κατόπιν τούτου ο υπουργός Πολιτισμού έδωσε εντολή στον αρμόδιο Διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλο να μεταβεί επιτοπίως την επόμενη Πέμπτη (18-9-2014) και να υποβάλλει αμέσως την δική του εισήγηση.

Όπως αποδεικνύεται, η συνεργασία του κ Τασούλα με την κα Μακρή δεν παραπέμπει το σημαντικό αυτό θέμα στις καλένδες ούτε περιορίζεται σε συναντήσεις και αλληλοενημέρωση , αλλά δρομολογείται με υπευθυνότητα, προσοχή και σεβασμό προς την τοπική κοινωνία».

Ικανοποίηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των επαφών που είχε η βουλευτής της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή, με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, για το ζήτημα του αρχαίου πεσσού στην εθνική οδό Βόλου – Αθήνας, εκφράζει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ν. Παγασών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Βιδανόπουλος δήλωσε ότι «η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει προς το μέρος μας, καθώς υπήρξε ενδιαφέρον, εκ μέρους του υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος έλαβε υπόψη και τη γνωμοδότηση της Τροχαίας Βόλου, για μετακίνηση του πεσσού».

Όπως τόνισε, την επόμενη Πέμπτη 18 του μήνα, θα έρθει επί τόπου ο διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δημ. Σβολόπουλος, προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα που υπάρχει με τη μείωση του πλάτους του οδοστρώματος εξαιτίας του πεσσού, που έχει αποτέλεσμα να γίνονται τροχαία ατυχήματα.
«Αναμένουμε τον κ. Σβολόπουλο, τον οποίο θα υποδεχτούμε με την ελπίδα ότι θα δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που υπάρχει», σημείωσε ο κ. Βιδανόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.