Στόχος η ενίσχυση του συνταξιουχικού κινήματος

Επισημάνθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

Με στόχο την ενίσχυση του συνταξιουχικού κινήματος στη Μαγνησία, ενόψει των αγώνων που πρόκειται να ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε με πρωτοβουλία των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, επισήμανε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε βάρος των συνταξιούχων τους οδήγησαν σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση, ενώ διαφαίνεται ότι η επίθεση θα συνεχιστεί. «Γι’ αυτό το λόγο σήμερα, εκτός από τον απολογισμό δράσης, μετά τις 19 Ιουνίου, που έγινε η μεγαλύτερη Πανελλαδική συνταξιουχική συγκέντρωση, θέλουμε να οργανώσουμε σε κάθε νομό τους συνταξιούχους, ενόψει της συγκέντρωσης που θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή μέλους της; Ομοσπονδίας».

Όπως ανέφερε, μαζί με την εργατική τάξη το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και την 1η Νοέμβρη, θα γίνουν κινητοποιήσεις. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρχουν παρεμβάσεις στο ΠΕΔΥ και στο Νοσοκομείο Βόλου, λόγω της ελλείψεις ειδικοτήτων σε γιατρούς και του νέου μέτρου για την πληρωμή του νοσηλευτικού προσωπικού μέσω Ανώνυμων Εταιριών, οπότε οδεύουμε προς εμπορευματοποίηση και κατάργηση της δωρεάν δημόσιας υγείας.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος, ο μόνος δρόμος για μας είναι οργάνωση, αντεπίθεση και πάλη», τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.