Σχέδιο εμβολιασμού άπορων και ανασφάλιστων παιδιών στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο δράσης που έχει εκπονήσει το Νοσοκομείο Βόλου, σχετικά με τον εμβολιασμό άπορων και ανασφάλιστων παιδιών για αποφυγή λοιμωδών νόσων, ενώ έχει εξασφαλιστεί το προσωπικό για το σκοπό αυτό και η προμήθεια των εμβολίων για μια κατυηφγορία παιδιών από το φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, το σχέδιο δράσης για τον εμβολιασμό καλύπτει όλες τις κατηγορίες παιδιών, ενώ κρίνεται απαραίτητος για λοιμώδη νοσήματα (κοκίτη, ιλαρά, ηπατίτιδα Α’ και Β’, πνευμονιόκοκκο κλπ.), ενώ σημείωσε ότι το σχέδιο προχωρά χωρίς προβλήματα και υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε, υπάρχουν τρεις κατηγοριοποιήσεις παιδιών:

Πρώτη κατηγορία είναι τα παιδιά με βιβλιάριο απορίας, όπου τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται είτε από παιδίατρο του Νοσοκομείου, είτε από γιατρό Κ.Υ. και η συνταγή θα εκτελείται από το φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τα ανασφάλιστα παιδιά με ΑΜΚΑ και η συνταγογράφηση θα γίνεται είτε από παιδίατρο του Νοσοκομείου, είτε γιατρό του Κ.Υ., είτε από συμβεβλημένο γιατρό το ΠΕΔΥ και η συνταγή θα εκτελείται από συμβεβλημένο φαρμακείο.

Η τρίτη κατηγορία αφορά τα ανασφάλιστα παιδιά χωρίς ΑΜΚΑ, όπου η συνταγογράφηση θα γίνεται σε απλό συνταγολόγιο από παιδίατρο γιατρό του Νοσοκομείου και η συνταγή θα εκτελείται από το φαρμακείο του Νοσοκομείου. Για την τελευταία κατηγορία παιδιών, υπήρξε συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τοπ φαρμακείο του νοσηλευτικού ιδρύματος, για την προμήθεια των εμβολίων.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται από επισκέπτες υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου, στα Κέντρα Υγείας ή στο ΠΕΔΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.