Τρία φίδια σε σπίτια και κατάστημα στο Βόλο!

φωτό αρχείου
Σε διάστημα δύο εβδομάδων και κλήθηκε η Πυροσβεστική

«Μάχη» και με τα φίδια, εκτός από τις πυρκαγιές, δίνουν καθημερινά οι πυροσβέστες, καθώς, χθες και την προηγούμενη εβδομάδα, ερπετά έκαναν την εμφάνισή τους σε αυλές δύο σπιτιών στο Βόλο σε κατάστημα ειδών περιπτέρου στις Αλυκές.

Συγκεκριμένα, στις 20.35 χθες η Πυροσβεστική κλήθηκε να απομακρύνει φίδι από αυλή μονοκατοικίας επί των οδών Ορμινίου – Απόλλωνος στη Ν. Δημητριάδα. Επί τόπου πήγε ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες, που έπιασαν το φίδι (εκτιμάται ότι ήταν δενδρογαλιά) με ειδική θηλιά, για να το μεταφέρουν στο λόφο Γορίτσας όπου το απελευθέρωσαν.

Περιστατικό με φίδι που είχε μπει σε κατάστημα ειδών περιπτέρου, σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη 8 Ιουλίου, στην οδό Βάκχου στις Αλυκές, αλλά και την επόμενη ημέρα σε αυλή σπιτιού, στην οδό Αριστοτέλους – Ν. Γάτσου, στο Βόλο. Οι πυροσβέστες και στις δύο περιπτώσεις απομάκρυναν τα ερπετά, που στη συνέχεια απελευθερώνουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι φέτος υπάρχουν πολλά φίδια, λόγω των βροχών που έπεσαν τον Μάιο και της πυκνής βλάστησης, κυρίως σε ακαθάριστα οικόπεδα. Τονίζουν δε ότι στις αυλές των σπιτιών βρίσκονται για αναζήτηση δροσιάς και νερού, καθώς υπάρχουν λουλούδια και άλλα φυτά που ποτίζονται στις γλάστρες.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστά καλά καθαρισμό κήπων και παρτεριών στις αυλές από τα χόρτα.
ΝΤ. ΣΤ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.