Τρεις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στο Βόλο

Από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ και μία ανεξάρτητη

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει εορτασμός της Πρωτομαγιάς στο Βόλο και το Εργατικό Κέντρο, καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση 10 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας και, εν συνεχεία, πορεία ως τον τόπο θυσίας των Καπνεργατών στον Βόλο, που είναι ο χώρος που βρίσκεται σήμερα το κεντρικό κτίριο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Κάλεσμα για συμμετοχή, κάνουν και τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, καλώντας τους υπαλλήλους στη συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια σημαντική αφορμή για πραγματική οργανωτική «αναγέννηση» των ίδιων των σωματείων, για την ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζομένων και των κινηματικών εκδηλώσεων στους χώρους δουλειάς, τονίζει το Ε.Κ.Β. που καλεί σε ενωτική «μάχη» για να βγει στο προσκήνιο η αξία του συνδικαλιστικού αγώνα, που παραμένει και σήμερα επίκαιρος και αναγκαίος, ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί στην Πλατεία πανεπιστημίου, στο Βόλο, απευθύνει το ΠΑΜΕ που καλεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες για αγώνα, ρήξη και ανατροπή, για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ, «ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

Ανεξάρτητη συγκέντρωση

Ανεξάρτητη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει, στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί στον τόπο που θανατώθηκε ο πρώτος εργάτης, έξω από τα ΕΛΤΑ Βόλου (Δημητριάδος – Αγίου Νικολάου), η Πρωτοβουλία για μια ταξική Πρωτομαγιά.

Το Ε.Ε.Κ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί σε ανεξάρτητη ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση σήμερα στη πλατεία Ελευθερίας στις 10πμ,
Κάλεσμα βουλευτών
Σε δήλωση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Δανάης Τζήκα, Κώστα Δελημήτρου, Κατερίνας Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή, με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες της Μαγνησίας να δώσουν δυναμικό «παρόν» στην συγκέντρωση, που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Βόλου την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 10:00 πμ. στην Πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η μέγιστη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη είναι ό, τι χρειάζεται η χώρα για να συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε μήνυμά της, αναφέρει, ότι «οι Ανεξάρτητοι ‘Έλληνες με γνώμονα το πρόγραμμά μας και στήριγμα την συλλογική μας δύναμη δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υλοποιήσουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα για την ανάσχεση της ανεργίας, για την καταπολέμηση της φτώχειας για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προαγωγή της κοινωνικής ειρήνης, αλληλεγγύης και πρόνοιας.

Η Ένωση Συντακτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, τιμά την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2015. Όπως τονίζει κατ’ επανάληψη, η 1η Μαΐου είναι απεργία, ημέρα αγώνα των εργαζομένων, ημέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.