Τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τους πρόσφυγες από εργαζόμενους στο ΙΚΑ

Τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τους πρόσφυγες που από την Ελλάδα ταξιδεύουν για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα μαζέψει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, τη Δευτέρα 28/9, Τρίτη 29/9, Τετάρτη 30/9 από 15.00-16.00 στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Βόλου (3ος όροφος).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση χιλιάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν τα πεδία των μαχών για να σωθούν ελπίζοντας σε μια ζωή χωρίς πολέμους και βαρβαρότητα. Με βάρκες, κολυμπώντας, με μωρά παιδιά στην αγκαλιά προσπαθούν να διασχίσουν χιλιάδες χιλιόμετρα ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Όσοι δεν αφήνουν τη τελευταία τους πνοή στο πάτο του Αιγαίου και της Μεσογείου χρειάζονται άμεση βοήθεια και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Η ΕΑΚ Εργαζομένων ΙΚΑ αναφέρει ότι αναλαμβάνει να συγκεντρώσει αναγκαία είδη, για να τα αποστείλει σε πρωτοβουλίες και αυτο-οργανωμένες προσπάθειες συλλογικοτήτων που δεν μένουν βουβές στο μεγάλο δράμα, ενώ καταδικάζουν την έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας στους απελπισμένους από τις κρατικές αρχές, βοήθεια που έχουν αναλάβει χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι.

Ενδεικτικά οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ζητούν από όσους θέλουν να βοηθήσουν:

· Κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ατομικούς χυμούς, κονσέρβες τροφίμων, γάλα εβαπορέ, συσκευασμένες παιδικές τροφές
· Φάρμακα αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αντιφλεγμονώδη, αντιδιαροοϊκά
· Μπιμπερό, πάνες μωρών, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ατομικά σαπούνια, μωρομάντηλα
· Ομπρέλες, αδιάβροχα, υπνόσακους, σκηνές, ένδυση (παιδικά, εφηβικά κλπ), υπόδηση

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.