Φοροτεχνικοί: Να καταργηθεί η υποχρέωση αποδεικτικού φορολογικών δηλώσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.

Επιστολή με την οποία ζητά άμεσα την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής του αποδεικτικού υποβολής φορολογικών δηλώσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), απέστειλε στα υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών, ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος δεν κατανοεί το λόγο για τον οποίο χρειάζεται το ΓΕΜΗ να έχει στο αρχείο του το αποδεικτικό υποβολής της φορολογικής δήλωσης των ατομικών επιχειρήσεων και των προσωπικών εταιρειών. «Σε περίπτωση που για λόγους διαφάνειας και πληροφόρησης οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου σχετικά με την σύννομη φορολογικά λειτουργία των συνεργαζόμενων με αυτόν επιχειρήσεων, χρειάζεται η ανάρτησή του, τότε ας βρείτε τον τρόπο να το αντλήσει το ΓΕΜΗ από το Taxis, χωρίς τη συμμετοχή των επιχειρήσεων», τονίζει.

Οι φοροτεχνικοί του Βόλου εκτιμούν ότι «η υποχρέωση αυτή που τέθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφασής σας ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος λόγος που να δικαιολογεί την εφαρμογή του».

Σύμφωνα με τους λογιστές, για να γίνει αυτό που επιβάλλει ο νόμος, μια επιχείρηση, πρέπει τα λογιστήρια να κάνουν αίτηση εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΓΕΜΗ, να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία των στοιχείων που θα υποβληθούν από το ΓΕΜΗ ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, θα πρέπει να γίνουν οι εξής πληρωμές: α. 10,00€ επειδή υποβάλλεται η αίτηση, β. 30,00€ ως τέλος τήρησης της μερίδας στο ΓΕΜΗ των ατομικών επιχειρήσεων ή 80,00 € ως τέλος τήρησης μερίδας των προσωπικών εταιρειών. Σύνολο: 40,00 € οι ατομικές επιχειρήσεις και 90,00 € οι προσωπικές εταιρείες.
Ακόμη, πρέπει να δημιουργηθεί αρχείο σε μορφή PDF το αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής δήλωσης, να γίνει είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΓΕΜΗ, να αναρτηθεί το αποδεικτικό, να γίνει νέα αίτηση καταχώρησης στοιχείων, να επισυναφθεί το αρχείο του αποδεικτικού και να υποβληθεί οριστικά η αίτηση, για να προκύψουν τα απαραίτητα έγγραφα των παραπάνω πληρωμών και να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις.

Τέλος, πρέπει να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις με τα παραπάνω έγγραφα πληρωμών, να μεταβούν οι επιχειρηματίες σε τραπεζικό κατάστημα για να γίνει η εξόφληση ή να γίνει η εξόφληση μέσω e-banking και να επεξεργασθεί την αίτηση το ΓΕΜΗ για την οριστική αποδοχή υποβολής του αποδεικτικού.

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών προτείνει να δημιουργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ένα επεξεργάσιμο αρχείο που θα περιέχει ανά γραμμή : α) τον ΑΦΜ των φυσικών ή νομικών προσώπων και την ένδειξη ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Αυτό το αρχείο να το επεξεργαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΜΗ και να ενημερώσουν τις μερίδες των φορολογουμένων που τηρούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.