Αχ. Καλυβιώτης: «Η αξιοποίηση του υπόλοιπου ακινήτου-«φιλέτου» του Κυνηγετικού Συλλόγου πρέπει να γίνει με διαφάνεια»

Τεράστια απόκλιση χρηματικού αποθέματος, αποκάλυψε ότι υπάρχει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου

Ένα τεράστιο πόσο που αγγίζει το 1,5 εκ. ευρώ δηλώνει πως άφησε στο αποθεματικό του Κυνηγετικού Συλλόγου, ο κ. Αχιλλέας Καλυβιώτης, πρώην πρόεδρος του Κ.Σ., όσο βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο, με το ποσό αυτό σήμερα να ανέρχεται μόλις στα 62.000, δημιουργώντας ερωτήματα. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ αποκάλυψε την τεράστια χρηματική απόκλιση, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για την αξιόλογη περιουσία του Συλλόγου με ακίνητο- «φιλέτο» και την αντίστοιχη αξιοποίησή του, αλλά με διαφάνεια, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου στις 15 Μαΐου, και στις οποίες και πάλι κατεβαίνει υποψήφιος.
Ο κ. Καλυβιώτης αναφέρθηκε στην αξιόλογη περιουσία του Κυνηγετικού Συλλόγου και συγκεκριμένα στο ακίνητο της περιοχής του Αναύρου, κάτω από την Γορίτσα, τονίζοντας ότι δεν είναι πρόσφατο κομμάτι περιουσίας, αλλά ανήκει στον Σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι για περισσότερα από 50 χρόνια δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί. Υπενθύμισε, μάλιστα, σχετικά ότι όσο διετέλεσε ο ίδιος πρόεδρος του Συλλόγου στο παρελθόν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το μισό ακίνητο, ενώ τα υπόλοιπα 3.500 χιλιάδες τ.μ. είναι μέχρι και σήμερα ανεκμετάλλευτα.
Με αφορμή την αξιοποίηση του ακινήτου και τις επερχόμενες εκλογές του Κυνηγητικού Συλλόγου φέρνει στην επιφάνεια το -ελλιπές πια- χρηματικό απόθεμα που είχε μείνει στον Σύλλογο, με την αποχώρησή του από το Δ.Σ. «Όταν φύγαμε από την Διοίκηση αφήσαμε στον Σύλλογο αποθεματικό 1,5 εκ. ευρώ, ενώ ανακαλύψαμε, ύστερα από την τελευταία συνέλευση, πως το απόθεμα σήμερα είναι μόλις 62.000 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλυβιώτης με τα ερωτήματα που εγείρονται να είναι πολλά, καθώς τα χρηματικά ποσά είναι μεγάλα. Ο ίδιος, σχετικά με το τι μπορεί να έγινε με τα χρήματα και η απόκλιση του αποθεματικού είναι τόσο μεγάλη, εκτιμά ότι το διάστημα των δέκα ετών που μεσολάβησε έγινε κακοδιαχείριση των χρημάτων.
Δήλωσε δε, ότι ακριβώς επειδή το ποσό ήταν υπέρογκο, το τότε Δ.Σ. του Συλλόγου, πριν αποχωρήσει, θέλησε να προστατέψει αυτά τα χρήματα, δημιουργώντας έναν νέο κανονισμό. «Πριν φύγουν από το Δ.Σ. του Συλλόγου αφήσαμε ένα σεβαστό ποσό για το οποίο ανησυχούσαμε. Ακριβώς γι’ αυτό καταθέσαμε έναν κανονισμό λειτουργίας και διαχείρισης των οικονομικών της περιουσίας. Αναφέροντας στην τελευταία συνέλευση τον κανονισμό, ο ένας κοιτούσε τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλυβιώτης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι επιθυμία του Συλλόγου είναι η αξιοποίηση και των υπόλοιπων τετραγωνικών μέτρων του ακινήτου- «φιλέτου», σχετικά με την οποία ο ίδιος εξέθεσε τις δικές του απόψεις και ιδέες, οι οποίες κατεξοχήν σκοπό έχουν την σωστή και νόμιμη αξιοποίησή του. «Πρέπει να εκτιμηθεί η εμπορική αξία του υπόλοιπου ακινήτου από κάποιον αρμόδιο και στην συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία με τον νόμιμο διαγωνισμό. Να μπορούμε δηλαδή να μιλάμε για διαφάνεια και για το μέγιστο δυνατό όφελος του Συλλόγου», τόνισε ο κ. Καλυβιώτης, προσθέτοντας ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος πρέπει να γίνει κομμάτι της κοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.