«Αχιλλοπούλειο»: Στο τελικό στάδιο η διαδικασία επιλογής των ιατρών

Απάντηση της Διοίκησης για τις καθυστερήσεις πρόσληψης προσωπικού

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί καθυστέρησης προσλήψεων προσωπικού του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση τονίζει τα εξής:
«Υπάρχει αμείωτο και διαρκές ενδιαφέρον τόσο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και από την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση των αναρίθμητων και συσσωρευμένων άλυτων προβλημάτων της καθημερινότητας. Εξ όσων γνωρίζουμε, η διαδικασία της επιλογής των ιατρών (Συμβούλιο Κρίσεων και Επιλογής Ιατρών ΕΣΥ για θέσεις που αφορούν σε νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ΗΣ ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας) έχει δρομολογηθεί και βαίνει στα τελικά στάδια ολοκλήρωσής της. Το Συμβούλιο Κρίσεων και Επιλογής Ιατρών ΕΣΥ με Πρόεδρο τον κ. Ντόκο Ιωάννη, διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», ολοκλήρωσε έγκυρα και έγκαιρα τις διαδικασίες επιλογής των εξής ειδικοτήτων: Νευρολογίας στις 19-06-2020, για το Γ.Ν. Λαμίας και το Γ.Ν. Χαλκίδας, Γαστρεντερολογίας στις 10-06-2020 για το Γ.Ν. Χαλκίδας, και Παθολογικής– Ογκολογίας στις 10-06-2020 για το Π.Γ. Λάρισας και το Γ.Ν. Τρικάλων.

Σχετικά με την πρόσληψη ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το Νοσοκομείο μας έχει προβεί στην διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο στις 05-08-2020 και θα ολοκληρωθεί στις 11-08-2020 με την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι εν μέσω του πρωτόγνωρου κύματος της πανδημίας COVID-19, έχει αποτυπωθεί και υιοθετηθεί η επιθυμία της ιατρικής κοινότητας του Νοσοκομείου μας για την απόκτηση και χρήση του μοριακού αναλυτή για SARS-COV2, με τις προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες προμήθειας του συνοδού εξοπλισμού.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της διαχείρισης της πανδημίας COVID-19 έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη που περιλαμβάνει όλες τις άμεσες ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό και συνοδό εξοπλισμό για την υποστήριξη των δομών που προορίζονται για την αντιμετώπιση και νοσηλεία ύποπτων κρουσμάτων. Τα σχετικά δελτία τεχνικής υποστήριξης για τον εν λόγω εξοπλισμό έχουν υποβληθεί προς έγκριση στην 5η ΥΠΕ για την δρομολόγηση της χρηματοδότησης τους μέσω ΕΣΠΑ.

Επίσης το Νοσοκομείο μας, έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις μέσω του ψηφιακού οργανογράμματος για πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού νοσηλευτικού, παραϊατρικού, τεχνικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του. Επιπλέον, έχει εγκριθεί η πρόσληψη προσωπικού μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ. Επιπρόσθετα το Νοσοκομείο μας έχει ενισχυθεί και στελεχωθεί με εκπαιδευμένο επικουρικό προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό) για την κάλυψη των αναγκών του COVID-19.

Εκτιμούμε ότι την δεδομένη στιγμή απαιτείται συνεργασία, ομοψυχία και συνένωση όλων των δυνάμεων και όχι στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις.
Ευχαριστούμε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους για την άψογη συνεργασία και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει με μοναδικό κοινό στόχο την αναβάθμιση του Νοσοκομείου με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και ευελπιστούμε βάσιμα στην συνδρομή και υποστήριξη των αιτημάτων μας από την 5η ΥΠΕ».