Αγέλη σκυλιών τριγυρνά στη Ν. Δημητριάδα- Πλήρες το καταφύγιο του Δήμου Βόλου

Φωτό αρχείου
Ανάστατοι οι κάτοικοι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά

Μια αγέλη από επτά σκυλιά τριγυρνά στην Ν. Δημητριάδα σκορπώντας φόβο στους κατοίκους και σε μικρά παιδιά. Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν για το θέμα και με τον Δήμο Βόλου, που σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε πως το καταφύγιο αδέσποτων είναι πλήρες!

Όπως επισημαίνουν κάτοικοι στην περιοχή της Ν.Δημητριάδας (Ολυμπιάδος με Απόλλωνος) μπροστά στο παρκάκι έχει μετοικήσει μια αγέλη αδέσποτων σκυλιών . Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ένας γείτονας εδώ και ένα χρόνο άρχισε να ταΐζει τα αδεσποτάκια, γατάκια κυρίως και τότε δεν κανείς κάτοικος δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής «πέρα από τις παχουλές γάτες που έχουν αυξηθεί σε ενοχλητικό βαθμό, διότι μπαίνουν σε μπαλκόνια και αυλές εδώ και μήνες και τα αδέσποτα σκυλιά έχουν μαζευτεί όλα σε αγέλη 7 σκυλιών και γαβγίζουν κάθε στιγμή που μαλώνουν μεταξύ τους ή κάτι θα τους ενοχλήσει.
Οι ακαθαρσίες από τα ζώα στα πεζοδρόμια και στο πάρκο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι δεν τους αφήνουν να περπατήσουν με τα παιδιά τους, ενώ οι τροφές στο πεζοδρόμιο που αφήνονται γίνονται εστίες μόλυνσης.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιτίας των γαβγισμάτων η γειτονιά σηκώνεται …στο πόδι από τις 7 το πρωί, ενώ παράπονα έχουν εκφράσει και κάτοικοι που έχουν δεσποζόμενα ζώα και δεν τολμούν να τα βγάλουν βόλτα. Παράλληλα, αρκετές είναι οι φορές που μικρά παιδιά που θέλουν να πάνε στο πάρκο για να παίξουν, φοβούνται από τυχόν επίθεση των σκυλιών.
Σήμερα, κάτοικος της περιοχής πήρε πρωτοβουλία, όπως αναφέρει και σε μήνυμά της και επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας της απάντησε πως δεν είναι παράνομο να ταΐζει κανείς αδέσποτα και δεν μπορεί να γίνει επέμβαση της Αστυνομίας. Έπειτα η ίδια επικοινώνησε με τον Δήμο Βόλου και το τμήμα Δημοσίας Υγείας , όπου της μετέφεραν πως έχουν γίνει κι άλλες καταγγελίες περιοίκων για την εν λόγω αγέλη, όμως τα χέρια τους είναι δεμένα, γιατί δεν υπάρχουν κενές θέσεις στο καταφύγιο αδέσποτων!
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν επιτακτικά την επέμβαση του Δήμου, προκειμένου αφενός να σώσουν τα ζώα, που τριγυρνούν στους δρόμους αναπτύσσοντας άγρια πολλές φορές ένστικτα κι αφετέρου να σταματήσει αυτός ο φόβος σε μικρούς και μεγάλους που φοβούνται ακόμη και να βγουν από τα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.