Άγονος ο διαγωνισμός για το γκαράζ Φιλελλήνων

Απομένει η χρηματοδότησή του με ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την αποπεράτωση του πολυώροφου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων – Δημητριάδος στο Βόλο, που έγινε σήμερα και η μόνη επιλογή πλέον για να ολοκληρωθεί το έργο, είναι η χρηματοδότησή του με ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου.
Ο σημερινός διαγωνισμός ήταν ο δεύτερος που κρίθηκε άγονος και δεν μπορεί να γίνει νέος, ενώ το ζήτημα θα έρθει στην Οικονομική επιτροπή που πρέπει να επικυρώσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.
Το γκαράζ της Φιλελλήνων είχε απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή στις 22 Μαΐου 2016, κατά την οποία είχε τεθεί το ενδεχόμενο το έργο να προχωρήσει με ίδιους πόρους του Δήμου Βόλου, που φαίνεται να έρχεται πιο κοντά, μετά το χθεσινό άγονο αποτέλεσμα του διαγωνισμού για σύμβαση κατασκευής, χρηματοδότησης και εκμετάλλευσης του «πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Φιλελλήνων» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.951.219,51 € χωρίς ΦΠΑ, κατά τον οποίο δεν βρέθηκε ανάδοχος.
Για την αποπεράτωση του έργου, ο Δήμος εκτιμάει ότι απαιτούνται οικοδομικές εργασίες 745.000 € χωρίς ΦΠΑ και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες 800.000 € χωρίς ΦΠΑ ενώ ο παραχωρησιούχος θα πρέπει να καταβάλει ετησίως στο Δήμο τουλάχιστον 130.396,76 € και το 8% των ακαθάριστων εσόδων, πλέον του ελάχιστου.
Οι επενδυτές, είχε τονιστεί στην Οικονομική Επιτροπή, φέρονται διστακτικοί, καθώς πρέπει να πληρώσουν 2 εκ. € για την ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου, να παρέμβουν στο κομμάτι που κατασκευάστηκε (αποτελείται από επτά υπόγεια), να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το έργο, αν αντλούνται τα υπόγεια νερά ή υπάρχουν πλημμύρες, ποιά είναι η στατικότητα του έργου και των όμορων ιδιοκτησιών κ.α.
Ανασταλτικός παράγοντας είναι ακόμη ο περιορισμός χρήσης αυτοκινήτου και η μείωση για ανάγκη στάθμευσης με πληρωμή, που πλήττουν ήδη Σταθμούς που λειτουργούν στο Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.