Αλ. Μεϊκόπουλος: «Να παραταθούν οι συμβάσεις μαγείρων και τραπεζοκόμων του Νοσοκομείου»

Να προχωρήσει σε νέα παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) του προσωπικού που υπηρετεί στους τομείς εστίασης του Νοσοκομείου Βόλου και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας κάλεσε με Ερώτηση του τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής και αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, στις αρχές του 2020 δόθηκε η δυνατότητα στα νοσοκομεία της χώρας να προκηρύξουν την κάλυψη θέσεων με 12μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για τους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης των δομών. Με βάση τη δυνατότητα αυτή, στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν σήμερα με συμβάσεις ΣΟΧ 3 άτομα ειδικότητας Μαγείρων και 3 άτομα ειδικότητας Τραπεζοκόμων, συνολικά 6 άτομα.
Οι συμβάσεις είχαν αρχική χρονική διάρκεια 11/05/2020 μέχρι 10/05/2021. Με το ν. 4722/2020 (άρθρο 45) δόθηκε η δυνατότητα στις Διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν και σε νέες παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων έως 31/12/2021, και στη συνέχεια έως 31/03/2022, λόγω των αυξημένων αναγκών που διαμορφώθηκαν στα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας.
Η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου προχώρησε σε παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στον τομέα εστίασης μέχρι 31/03/2022, ενώ στη συνέχεια το Υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα για νέες παρατάσεις στο λοιπό επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι 31/12/2022.
«Η ίδια δυνατότητα, ωστόσο, δεν έχει μέχρι σήμερα δοθεί για τους 6 εργαζόμενους ΣΟΧ στην εστίαση του Νοσοκομείου, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα υπογράψει παράταση των συμβάσεων τους και δεν έχουν ενημερωθεί για το αν τελικά θα λάβουν νέα παράταση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
«Με βάση τις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις οι εν λόγω εργαζόμενοι ΣΟΧ στην εστίαση του Νοσοκομείου Βόλου εργάζονται σήμερα σε απαιτητικές συνθήκες, 6 ημέρες την εβδομάδα, ενώ δεν λαμβάνουν πολλές από τις νόμιμες άδειές τους για να εξυπηρετήσουν τις έκτακτες ανάγκες», τόνισε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα για να δοθεί νέα παράταση στους εργαζόμενους ΣΟΧ του Νοσοκομείου Βόλου, ανάλογη με αυτή που δόθηκε για το λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.